FOTO VIDEO Primăria Orașului Cernavodă a finalizat reabilitarea termică pentru cinci blocuri din cartierul Încălzire și urmează să înceapă lucrările la alte patru blocuri din cartierul Columbia

Blocuri reabilitate la Cernavodă. FOTO Paul Alexe

Demarate în cea de-a doua jumătate a anului trecut, lucrările de reabilitare termică a cinci blocuri de locuințe din cartierul cernavodean Încălzire, au ajuns la final. Este vorba despre blocuri construite înainte de anul 1990, aflate într-o stare avansată de degradare, de pe urma acestor lucrări beneficiind 140 de familii.

„Termenul de execuție a fost de trei luni de zile, lucrările s-au executat în termen. Au fost terminate lucrările la blocurile nr.1, nr.3, nr.8 și nr.10, de pe strada Plantației, fiecare cu câte 20 de apartamente.

Mai avem de lucru la blocul B, de pe strada Pinilor, care are trei scări și un total de 60 de apartamente. Acolo termenul de execuție al lucrărilor a fost de șapte luni, este terminat în proporție de 90 la sută și sperăm să finalizăm la sfârșitul lunii”, a declarat, pentru CTnews, viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Trebuie menționat faptul că locuitorii celor patru imobile s-au constituit, în prealabil, în asociații de locatari, și au beneficiat astfel de lucrările de reabilitare fără a cheltui nimic, 60 la sută din sumă fiind acoperită din fonduri guvernamentale, iar restul de 40 la sută a reprezentat cofinanțarea Primăriei Orașului Cernavodă, în condițiile în care valoarea contractului a fost de aproximativ patru milioane lei.

„Este clar că blocurile arată altfel, mă bucur că oamenii au înțeles mesajul domnului primar, care le-a spus să se constituie în asociații de locatari, pentru ca noi să putem accesa aceste fonduri. Nu i-a costat nimic pe locuitori, știm că sumele necesare unor astfel de lucrări sunt mari și depășesc posibilitățile acestora”, a adăugat viceprimarul.

Lucrările de reabilitare au cuprins izolarea termică a fațadei blocurilor, cu vată bazaltică, înlocuirea tâmplăriei exterioare, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic din partea comună a blocului de locuințe, repararea instalației de distribuție a apei reci din subsolul blocului, până la căminul de branșament, refacerea acoperișului și izolarea termică a planșeului subsolului, reabilitare casa scării și înlocuire ușă intrare.

Administrația publică locală face apel la toți cetățenii orașului, care locuiesc în blocuri pentru care sunt necesare lucrări de reabilitare, să se constituie în asociații de locatari, pentru a putea beneficia, gratuit, de aceste lucrări.

„În ultima perioadă, s-au constituit alte 20 de asociații de locatari, pentru care s-au depus actele, iar acum urmează să accesăm banii pentru a începe reabilitarea blocurilor. Administrația publică locală îi încurajează pe locuitorii orașului, care locuiesc la blocuri și nu s-au constituit în asociații, să o facă, iar noi vom accesa fondurile necesare reabilitării blocurilor în care aceștia locuiesc”, a mai declarat Șerif Cîrjali.  

În perioada imediat următoare, vor fi demarate lucrările de reabilitare pentru alte patru imobile, în zona Columbia, pe strada Liliacului, proiect de care beneficiază alte 140 de familii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*