Rețeaua de alimentare cu gaze naturale din Limanu a fost finalizată și recepționată

Rețeaua de alimentare cu gaze naturale din Limanu a fost finalizată și recepționată. FOTO Primăria Limanu
Rețeaua de alimentare cu gaze naturale din Limanu a fost finalizată și recepționată. FOTO Primăria Limanu

Rețeaua de alimentare cu gaze naturale pentru localitatea Limanu este finalizată, iar lucrarea fost recepționată deja de către autoritatea locală. Tronsonul pentru care au fost realizate și operațiunile de probe de presiune are o lungime de 23,50 km și poate fi pus în funcțiune în termen de trei zile de la obținerea licenței de operare emisă de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniu Energiei – ANRE.

„Estimăm că satul Limanu va fi conectat la sistemul de distribuție a gazelor naturale până la sfârșitul lunii august. Am depus deja documentele pentru obținerea licenței. (…) Lucrările nu se opresc aici, următorul obiectiv fiind finalizarea rețelei și pentru satele 2 Mai și Vama Veche”, precizează primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Valoarea lucrărilor executate până acum se ridică la 2,6 milioane lei. Potrivit legislației, autoritatea locală este obligată să obțină din partea ANRE o licență de operare. Ulterior, în termen de 10 zile, rețeaua de distribuție a gazelor naturale va putea fi pusă în funcțiune. Pentru tronsonul de alimentare cu gaz a satului 2 Mai lucrările vor fi gata până la jumătatea lunii viitoare.

„Până acum a fost realizată rețeaua pe o distanta de 11,52 de km, iar în lucru mai sunt doar 2,08 km. Practic și aici suntem aproape de finalul obiectivului însă, înainte de a recepționa lucrarea, sunt necesare și probe de presiune. Viața comunității se va îmbunătăți semnificativ odată cu conectarea comunei Limanu la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Din toamnă, va fi posibila branșarea gospodăriilor la rețeaua națională”, a mai punctat primarul comunei Limanu.

În ceea ce privește procedurile necesare pentru operațiunile de conectare individuală la sistemul național de alimentare cu gaze naturale, în perioada următoare Primăria Limanu va organiza mai multe întâlniri de consultanță cu beneficiarii, astfel încât fiecare locuitor să cunoască toate detaliile necesare acestui proces.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*