Ultima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din Constanța, pentru 2021, începe pe 3 noiembrie.

Campanie sterilizare. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța și Animal Society continuă proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“ și organizează, în perioada 03 – 19 noiembrie și 29 noiembrie – 10 decembrie 2021, ultima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș din acest an.

„Din 3 noiembrie, demarăm în Constanța ultima campanie de sterilizări gratuite din acest an. Sunt mulți constănțeni cu simț civic, care vor să se implice activ în bunăstarea animalelor comunității, oameni care au înțeles că efortul echipei noastre și al autorităților trebuie dublat de cel al locuitorilor orașului. Cei care au și promovează un comportament responsabil față de animale sunt din ce în ce mai mulți în Constanța și asta ne dă încredere într-un viitor mai bun și ne motivează și mai mult activitatea“, a declarat președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea situației înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună.

„Așa cum am promis, nu ne-am oprit după cele două campanii de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân, iar partenerii noștri de la Animal Society revin la Constanța pentru ca împreună să continuăm ce am început în lunile februarie și iulie. Vrem să facem din Constanța un model de bună practică, vrem ca în orașul nostru să nu mai existe animale de rasă comună nesterilizate, abandonate, de care să nu se îngrijească nimeni. Pentru asta însă, este nevoie de sprijinul tuturor constănțenilor. Aduceți câinii de rasă comună la sterilizat și ajutați echipele din teren să ajungă la câinii pe care îi îngrijiți în apropierea locuinței dumneavoastră. Au demonstrat că le vor oferi cea mai bună îngrijire și că lucrează în beneficiul animalelor. Doar împreună vom reuși să rezolvăm această problemă stringentă a Constanței. Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună și a suferinței pe care acestea o îndură trăind pe străzi“, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Campania Animal Society se va desfășura la sediul Adăpostului pentru animale fără stăpân Constanța, strada Vârful cu Dor nr. 5. Cei interesați sunt rugați să se programeze începând cu data de 3 noiembrie, de luni până vineri, între 09.00 – 14.00 la numărul de telefon 0754/208.630.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*