Primăria Constanța continuă să oferă sprijin financiar persoanelor ce nu pot avea copii

Încep înscrierile pentru fertilizarea in vitro!
Primăria Constanța continuă să oferă sprijin financiar persoanelor ce nu pot avea copii

Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, este alături de persoanele care nu pot avea copii. Programul „Infant”, prin care se oferă sprijin financiar pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, continuă.

Anul acesta se vor acorda 100 de vouchere, în valoare de 10.000 de lei fiecare, cuplurilor sau femeilor singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii. Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Criteriile de eligibilitate pentru includerea în proiect sunt următoarele:

  • AMH (rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepție făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere;
  • Cuplu autolog (cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure;
  • Indice de masă corporală al femeii, între 20 – 30;
  • Vârsta femeii între 24 – 45 de ani;
  • Beneficiarii au domiciliul în municipiul Constanța în ultimii trei ani și nu au datorii la bugetul local al municipiului Constanța.

Documentele necesare și Regulamentul programului se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas/ secțiunea INFANT. Pe site-ul instituției, la secțiunea INFANT va fi afișată lista unităților sanitare publice și private acreditate de către Agenția Națională de Transplant, precum și perioada de depunere a dosarelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*