Amenzi de peste 125.000 de lei, aplicate constănțenilor care au aruncat gunoi pe domeniul public

Amenzi de peste 125.000 de lei, aplicate constănțenilor care au aruncat gunoi pe domeniul public. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat săptămâna trecută sancțiuni usturătoare pentru cei care aruncă gunoiul pe domeniul public, valoarea totală a amenzilor date depășind 125.000 de lei.

Potrivit Primăriei Constanța, există în continuare multe persoane fizice sau juridice, care ignoră cu bună știință prevederile legale în privința gestionării deșeurilor, nepăsătoare față de regulile de bun simț care ne îndeamnă să păstrăm curățenia pe stradă la fel ca în locuința proprie, dar și contrar tuturor campaniilor de informare derulate de Direcția Generală Poliția Locală.

Din acest motiv, săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 163 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 125.250 de lei, astfel:

  • 158 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 88.250 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc), dar și pentru depozitarea improprie pe domeniul public a sacilor de gunoi;
  • cinci sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 37.000 de lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;

„Dacă nu vă pasă de orașul în care trăiți, poate vă pasă de bugetul familiei, așadar, respectând obligațiile legale privind depozitarea deșeurilor, evitați sancțiunile usturătoare pe care le-ați putea primi”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia le transmit locuitorilor orașului că pot semnala cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*