Record de trecere a frontierei în județul Constanța, în minivacanța de Rusalii: 235.000 de persoane și 70.000 de mijloace de transport în doar cinci zile

Aglomerație în PTF Vama Veche. FOTO cu rol ilustrativ

Cele cinci puncte de trecere a frontierei cu Republica Bulgaria din județul Constanța au fost tranzitate, în perioada 1 – 5 iunie, de 235.000 de persoane, care au folosit 70.000 de mijloace de transport. Din cele 235.000 de persoane, 91.000 au intrat în România și 144.000 au folosit punctele de trecere pentru a ieși din țară.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, cel mai aglomerat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 196.000 de persoane.

„Garda de Coastă a luat măsuri gradual, în funcție de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de așteptare atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care au efectuat controlul, cât și prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere. Totodată au fost folosite stații mobile de control și au fost utilizate benzi de circulație de pe contrasens, atunci când situația a impus acest lucru”, au precizat sursele citate.

Timpul de așteptare cel mai ridicat a fost înregistrat în PTF Vama Veche, fiind de aproximativ 50 de minute, la începutul și la sfârșitul perioadei de referință, acționându-se de fiecare dată punctual și operativ pentru diminuarea acestui timp.

„S-a acordat o atenție sporită situațiilor în care au fost implicați minori pe sensul de ieșire din țară, prin verificarea temeinică a documentelor de călătorie ale acestora pentru a preîntâmpina situații neplăcute”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

În punctele de trecere de la frontiera cu Bulgaria au fost constatate un număr de trei contravenții, fiind aplecate trei amenzi contravenționale, în valoare totală de 3.915 lei, și a fost constatată o infracțiune la regimul dreptului proprietății intelectuale, fiind confiscate bunuri în valoare de 16.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*