Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă, desincronizat de la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunta ca a decis in mod conservativ desincronizarea de la Sistemul Energetic National a Unitatii 1 a CNE Cernavoda, incepand cu ora 22:00, in seara zilei de 10 ianuarie 2017.


Vă mai recomandăm:

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în prag de Cod Portocaliu: “Nu porniți la drum decât în situații de urgență!”

Constanța, din nou sub Cod Portocaliu de viscol, ninsoare puternică și polei. Avertizarea este valabilă de marți seara

FOTO După zăpadă, Constanța e sufocată și de gunoaie

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă, desincronizat de la Sistemul Energetic Național

FOTO Solarii distruse de zapada abundentă și de viscol. Direcția Agricolă centralizează situația pagubelor


Desincronizarea controlata si planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda se realizeaza pentru efectuarea unor lucrari de desensibilizare a sistemului de excitatie al generatorului Unitatii 1 pentru a evita eventuale declansari automate ale sistemului pe fondul unor perturbatii meteo, asa cum s-a intamplat in datele de 8.11.2016, respectiv 06.01.2017. Concret, lucrarea consta in implementarea unei modificari a sistemului de excitatie al generatorului Unitatii 1, prin inlocuirea unei cartele electronice cu o cartela de tip nou, reproiectata, care filtreaza mai eficient perturbatiile induse de conditiile meteo severe.

Lucrarile de desensibilizare a sistemului de excitatie vor avea o durata aproximativa de 8 ore si Unitatea 1 va fi resincronizata la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 11.01.2017.

Anterior adoptarii deciziei opririi planificate, SNN s-a asigurat ca nu va exista un impact negativ al acestei opriri asupra functionarii in siguranta a Sistemului Energetic National in noaptea de 10-11 ianuarie 2017, necesarul de consum fiind asigurat.

Lucrarile la sistemul de excitatie al generatorului se vor desfasura conform procedurilor centralei, fara impact advers asupra personalului, securitatii centralei, populatiei si mediului inconjurator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*