Reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare în Constanța continuă cu etapa a II-a

Reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare continuă cu lucrările din etapa a II-a. FOTO: Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța anunță că lucrările de reabilitare și modernizare a rețelei de termoficare sunt în plină desfășurare în zona stadionului de Rugby Badea Cârțan. După decopertarea căminelor în care se află conductele, echipele de lucrători au demarat procesul de înlocuire a acestora.

Etapa a II-a a proiectului presupune înlocuirea a 12,716 km de traseu de rețea termică primară, precum și a 25,432 km de conducte din magistrala II. Acestea sunt conducte vechi și uzate, cu izolația termică deteriorată, care au fost instalate acum peste 50 de ani în sistem clasic.

Noul sistem de termoficare, similar cu cel implementat în etapa I a proiectului, va fi compus din conducte din oțel preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan. Acestea vor fi protejate la exterior cu o manta din polietilenă de mare densitate și vor fi amplasate în canalul termic existent, pe suporturi metalice existente sau nou construite, acolo unde suporturile existente sunt deteriorate.

Termenul de finalizare al proiectului este stabilit pentru data de 31 decembrie 2023, iar valoarea totală a acestuia se ridică la 118.092.193,08 lei. Implementarea proiectului se realizează cu sprijinul fondurilor europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*