Proiect privind creșterea siguranței traficului de pasageri implementat la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă
Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat în data de 24 septembrie 2021, contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Creșterea siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”.

Obiectivul general al proiectului este acela de creștere a gradului de utilizare sustenabilă a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța prin asigurarea siguranței traficului de pasageri, în conformitate cu respectarea cerințelor Regulamentului (UE) nr.139/2014 al Comisiei de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului și Annex to ED Decision 2016/027/R Certification Specifications and Guidance Material for Aerodromes Design CS-ADRDSN Issue 4 din 8 decembrie 2017.

Dotările propuse au ca scop creșterea siguranței operațiunilor aeronautice care se desfășoară pe aeroport, susținerea creșterii traficului aerian prin oferirea de servicii diversificate, de calitate și la timp, îmbunătățirea condițiilor de operare a aeronavelor și asigurarea siguranței în condiții meteorologice nefavorabile.

Astfel, proiectul „Creșterea siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța” contribuie la creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului, implicit la îmbunătățirea condițiilor de siguranță și de securitate ale acestuia.

Valoarea totală a proiectului este în valoare de 14.237.057,47 lei din care valoarea cofinanțării UE este de 10.179.413,30 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 49 luni, respectiv între data 01 decembrie 2018 și 31 decembrie 2022 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. Proiectul de investiții “Creșterea siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța” a primit în aplicația MySMIS codul 139487.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, axa prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem multimodal, de calitate, durabil și eficient, Prioritatea de investiții 7c – Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemelor de transport care respectă mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus și care au emisii reduse de carbon, inclusiv a căilor navigabile interioare și a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legăturilor multimodale și infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel regional și local Obiectivul Specific 2.3. Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*