FOTO VIDEO Razie a polițiștilor constănțeni în Mamaia. Acțiunea a vizat șoferii care au consumat alcool sau droguri

Razie a polițiștilor constănțeni. FOTO Adrian Boioglu

O razie de amploare a polițiștilor constănțeni a avut loc vineri noapte în stațiunea Mamaia, iar vizați au fost şoferii indisciplinați și certați cu codul rutier. Au fost verificați în special tinerii care frecventează cluburile din stațiunea Mamaia, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Cei prinși ca au băut ori s-au drogat și apoi s-au urcat la volan au fost duși la spital pentru analize și li s-a reținut pe loc permisul de conducere.

”Această acțiune are ca scop prevenirea accidentelor rutiere grave soldate cu victime rănite grav sau persoane decedate, datorate consumului de alcool sau a substanțlor psihoactive”, spune Andreea Munteanu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Un tânăr de 26 de ani, a fost testat cu aparatul drugtest, și la doar 7 minute, dupa ce i-au fost prelevate probe de salivă, au venit și rezultatele: pozitiv la cocaină și metamfetamină. În zadar a încercat tânărul sa le explice polițiștilor că nu consumase droguri. Ofițerii de la Rutieră i-au interzis pe loc să mai urce la volan, și pentru că devenise agitat, l-au și încătușat. Cum rezultatele acestui tip de aparat nu sunt considerate probe în instanță, bărbatul a fost condus de polițiști la spital pentru recoltare de sânge.

Tot acolo a ajuns și o fată din Timișoara care în urma testării cu aparatul etilotest, i-a ieșit o alcoolemie de 0,41g/l în aerul expirat. Raziile au continuat în stațiunea Mamaia până dimineață. Concomitent polițiștii le-au adus la cunoștință șoferilor și noile reglementări privind folosirea telefoanelor mobile la volan, care vor intra în vigoare peste două luni.

“În interacțiunea cu șoferii, colegii mei le-au adus la cunoștință acestora noile modificări ale Codului Rutier care vor intra în vigoare în aproximativ două luni de zile. Este vorba despre acelea care interzic ținerea în mână ori folosirea telefonului mobil sau a altui dispozitiv mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare”, a spus Adina Maftei, Director Comunicare – Inspectoratul General al Poliției Române.

Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte-amendă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*