Descinderi ale polițiștilor constănțeni la contrabandiști de țigări

Descinderi ale polițiștilor constănțeni la contrabandiști de țigări. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au desfășurat activități într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit faptul că persoanele bănuite au achiziționat, deținut și comercializat țigarete, produse accizabile, nemarcate sau marcate necorespunzător, fără a avea aplicat timbru fiscal emis de autoritățile române.

Astfel, în cursul zilei de marți, 20 decembrie, polițiștii de la Transporturi Maritime Constanța au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 26.500 de țigarete de diferite mărci, susceptibile de a proveni din activitatea de contrabandă, precum și peste nouă kilograme de materiale pirotehnice din categoriile F2 și F3.

În urma acțiunii, șapte persoane au fost conduse la sediu pentru audieri, acestea fiind cercetate în stare de libertate. Totodată, pentru una dintre persoane se continuă cercetările și privind infracțiunea de deținere de articole pirotehnice fără drept.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*