Razie a polițiștilor Municipiului Constanța. Au rezultat amenzi de aproximativ 95.000 de lei

Razie a polițiștilor Municipiului Constanța. FOTO IPJ Constanța

Polițiști ai municipiului Constanța au desfășurat, în noaptea de 13/14 august, acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Potrivit IPJ Constanța, la acțiunea desfășurată în municipiul Constanța au participat peste 100 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale, precum și jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis” Constanța, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și lucrători din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Constanța.

Astfel, au fost legitimate peste 2.000 de persoane, au fost controlate aproximativ 2.000 de autovehicule, totodată fiind verificate 87 de localuri publice. În urma activităților, au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei, dintre care 74 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 121 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, opt permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat opt infracțiuni la regimul rutier.

Exemple:

  • Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Crinului din localitatea Nicolae Bălcescu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
  • Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.
  • Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.
  • Polițiști din cadrul Secției 1 au identificat un bărbat, de 55 de ani, care a condus un autoturism pe calea Dobrogei din localitatea Valu lui Traian, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
  • În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
  • Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.
  • Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.
  • Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 19 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru amfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.
  • Polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cocaină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*