Rata de incidență a cazurilor de coronavirus în județul Constanța a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a constatat, marți, 10 noiembrie, depășirea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 înregistrate în județ peste pragul de 3/1.000 locuitori.

„În acest moment, rata de incidență cumulată a județului Constanța a ajuns la 3,89/ 1.000 de locuitori, ca urmare a pozitivării, în ultimele 14 zile, a 3.003 persoane, din totalul de 771.841 de locuitori. Primăriile din tot județul vor întreprinde demersuri pentru respectarea pe teritoriul acestora a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Excepție va face orașul Ovidiu, unde măsura carantinării zonale este în vigoare începând cu data de 7 noiembrie, ora 20:00, pe o perioadă stabilită prin ordin DSU de 14 zile.

În acest moment, sunt 455 de persoane internate, dintre care 438 din județul Constanța și 17 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.192 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 279 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 8.551 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 169 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*