RAEDPP anunță că are mese libere în toate piețele agroalimentare din Constanța

Piață agroalimentară din Constanța. FOTO RAEDPP

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța anunță că are mese disponibile în toate piețele agroalimentare pe care le administrează, atât pentru producătorii agricoli interesați, cât și pentru agenții economici.

În anul 2021, Regia a micșorat prețurile pentru închirierea meselor către producătorii locali, cu scopul de a veni în sprijinul celor care doresc să își comercializeze produsele obținute în fermele și gospodăriile proprii. Astfel, prețurile practicate de Regie pentru închirierea unei mese pe platoul piețelor pe care le administrează sunt următoarele:

  • pentru producătorii agricoli: 7,5 lei/masă/zi cu TVA inclus în piețele Unirii, Pescăruș și Tic Tac; 10 lei/masă/zi cu TVA inclus în piețele I.L. Caragiale, Tomis Nord, Brotăcei și pe platoul deschis al pieței Grivița; 11,5 lei/masă/zi cu TVA inclus în piețele Tomis III și pe platoul închis al pieței Grivița;
  • pentru agenții economici: 265 lei/lună cu TVA inclus în piețele Unirii, Pescăruș și Tic Tac; 335 lei/lună cu TVA inclus în piețele I.L. Caragiale, Tomis Nord, Brotăcei și pe platoul deschis al pieței Grivița; 410 lei/lună cu TVA inclus în piețele Tomis III și pe platoul închis al pieței Grivița.

Conform legislației, minimum 40 la sută din spațiile de vânzare sunt destinate producătorilor agricoli. Pentru a-și putea comercializa produsele, tot ce trebuie să facă este să se prezinte la Biroul Administrativ din cadrul uneia din piețe, și, pe baza atestatului de producător, a carnetului de comercializare și a cărții de identitate, aceștia își pot alege una sau mai multe dintre mesele rămase neocupate. Listele cu mesele libere sunt afișate la fiecare birou administrativ al pieței. Producătorii agricoli plătesc o taxă de închiriere a meselor, zilnic, iar RAEDPP Constanța, prin Serviciul Administrare Piețe, Târguri și Oboare, le închiriază cântar electronic, verificat metrologic. Producătorii au obligația să afișeze etichete pentru fiecare produs comercializat și o copie după atestatul de producător, pentru ca cei care doresc să cumpere produsele să poate avea acces la aceste documente.

Agenții economici pot încheia contracte de închiriere pentru mese în vederea comercializării de legume-fructe și flori, cât și pentru locații/teren în vederea comercializării de produse nealimentare sau pentru amplasarea de automate cu produse alimentare, în condițiile prezentării următoarelor documente: cerere, recomandare de la intendentul din piață (pentru mese), certificatul de înregistrare la Oficiul Registrul Comerțului, certificat constatator de la Oficiul Registrului Comerțului, adresă furnizare informații extinse emisă de Oficiul Registrului Comerțului, actul constitutiv/statutul ofertantului, certificatul de înregistrare fiscală, încheiere/Sentință/Rezoluție emisă de Oficiul Registrului Comerțului privind înființarea societății, acord de constituire și procură specială (pentru întreprinderile familiale înființate conform OUG nr.44/2008), rezoluție eliberată de Oficiul Registrului Comerțului (pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale înființate conform OUG nr.44/2008), precum și copie după actul de identitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*