Accident rutier între Tariverde și Baia. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Un autocar cu 57 ucraineni a fost lovit de un TIR

Intervenție a salvatorilor din Constanța. FOTO arhiva CTnews
Intervenție a salvatorilor din Constanța. FOTO arhiva CTnews

În această dimineață, între localitățile Tariverde și Baia, la trecerea cu calea ferată, a avut loc un grav accident rutier între un TIR și un autocar care transporta peste 50 de călători. Incidentul s-a produs la ora 03:28, moment în care autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție pentru a coordona eforturile de salvare și asistență.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de urgență. Stația Midia a trimis o autospecială cu apă și spumă (ASAS) și un echipaj SMURD 2, iar Detașamentul Fripis a trimis, de asemenea, o autospecială cu apă și spumă. Detașamentul Palas a intervenit cu un echipaj SMURD C, iar Detașamentul Medgidia și Detașamentul Port au trimis fiecare câte o autospecială de transport victime multiple (ATPVM). Serviciul de Ambulanță a fost prezent cu opt echipaje SAJ.

În autocar se aflau 57 de persoane, toate de cetățenie ucraineană, dintre care 42 erau minori și 15 adulți. În urma accidentului, 15 persoane, incluzând 2 adulți și 13 copii, au necesitat îngrijiri medicale pentru răni minore, fiind clasificate pe Cod Verde. Traficul în zonă a fost blocat pe ambele sensuri de mers, provocând întârzieri semnificative.

Patru persoane, două adulți și doi copii, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. La ora 5:45, autoritățile au dezactivat Planul Roșu de Intervenție, semnalând o ameliorare a situației.

Restul pasagerilor, 10 adulți și 39 de copii, au fost preluați de microbuze și transportați la sala de sport din Năvodari. De acolo, aceștia vor fi preluați de un alt autocar pentru a-și continua călătoria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*