Proiectul de extindere a Bazei Nautice a UMC a ajuns la final

Universitatea Maritimă din Constanța a obținut certificatul de recepție finală pentru noua clădire de la Baza Nautică, pas ce marchează încheierea proiectului “Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară Corp B – Baza Nautică (sediu Lac Mamaia) str. Cuarțului nr. 2, Constanța”, proiect demarat în august 2019 și finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

Concret, prin intermediul acestui proiect, infrastructura educațională a universității a fost extinsă cu 2.086 m.p. și completată cu 6 săli de curs, 4 săli de seminar, 3 laboratoare, 3 sedii catedră și 2 amfiteatre cu 318, respectiv 90 de locuri. Tot aici au fost instalate două simulatoare noi, de ultimă generație, care asigură pregătirea aplicată a studenților în conformitate cu nevoile de dezvoltare tehnologică și cu cerințele specifice sectoarelor industriei maritime: Simulatorul Macara dezvoltă competențele studenților de operare a containerelor și a instalațiilor off-shore, în timp ce Simulatorul Balast oferă o replică realistă a dinamicii comportamentului unei platforme mobile de foraj pentru balast și sisteme de menținere a poziției.

La nivelul universității, impactul proiectului a fost resimțit în primul rând de studenți, prin îmbunătățirea infrastructurii și a dotărilor folosite în pregătirea lor teoretică și practică, condiție esențială pentru însușirea competențelor necesare intrării cu succes pe piața muncii. În plus, extinderea infrastructurii educaționale a făcut posibilă desfășurarea aproape exclusivă la noul sediu a cursurilor aferente specializărilor Facultății de Electromecanică Navală, degrevând atât studenții, cât și cadrele didactice, de transferul între cele două sedii ale UMC.

La nivel local, proiectul a sporit capacitatea UMC de a anticipa și de a răspunde cerințelor pieței privind standardele și calitatea academică, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie modernă și echipamente de ultimă generație utilizate la instruirea viitorilor absolvenți.

Proiectul s-a desfășurat în perioada august 2019 – decembrie 2023 și a avut o valoare totală de 25.988.109,93 lei.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*