Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate din Ciocârlia și Cogealac după ce rata de incidență a cazurilor de coronavirus a trecut de 1,5 la mia de locuitori

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, vineri, încadrarea localităților Ciocârlia și Cogealac în rata de incidență a cazurilor de COVID-19 cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, astfel că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile aglomerate.

Potrivit Prefecturii Constanța, în ultima ședință a CJSU de vineri a fost votată, în sistem electronic, o hotărâre care face referire la două comune din județ, Ciocârlia și Cogealac. Astfel, în urma constatării încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 1,5/ 1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/ 1.000 de locuitori, s-a aprobat ca Primăriile Ciocârlia și Cogealac să întreprindă demersuri pentru respectarea pe teritoriul localității a măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Măsurile prevăzute în anexele hotărârii – purtarea măștii de protecție în spații aglomerate, restaurante și cafenele cu activitate redusă la 30 la sută din capacitate ș.a.m.d., sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând a fi reevaluate”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Din datele colectate de DSP Constanța în ultimele 14 zile, localitatea Ciocârlia a atins o rată de incidență de 1,59 la mia de locuitori, în timp ce în comuna Cogealac cota atinsă este de 1,79 la mia de locuitori.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*