FOTO VIDEO Organizația municipală a PSD Constanța a făcut portretul robot al viitorului primar. Ion Dumitrache: “La sfârșitul lunii ianuarie o să fie gata sondajul cu cei care au susținerea organizației”

Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu (stânga) și coordonatorul organizației municipale a PSD, Ion Dumitrache. FOTO Adrian Boioglu
Consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu (stânga) și coordonatorul organizației municipale a PSD, Ion Dumitrache. FOTO Adrian Boioglu

PSD Constanța se pregătește de alegerile locale de anul viitor, chiar dacă nu are un candidat desemnat. Organizația municipală a Partidului Social Democrat a schițat deja calitățile viitorului membru pe care îl va susține.

Printre acestea, se numără și cele legate de un om care poate să strângă în jurul lui o echipă puternică. Totodată, viitorul candidat PSD la Primăria Constanța trebuie să fie un antreprenor care a oferit locuri de muncă altor persoane și care a manageriat o firmă, dar și un om care vine cu proiecte viabile pentru oraș.

“L-am nominalizat pe domnul Costin Răsăuțeanu ca șef al consilierilor locali. Cred că e o poziție din care are posibilitatea să construiască ca viitor candidat. El nu și-a anunțat intenția directă pentru că nu am ajuns în faza în care să facem un sondaj serios. La sfârșitul lui ianuarie o să fie gata sondajul organizației municipale cu 3-4 nume care au și susținerea noastră”, a declarat Ion Dumitrache, președintele organizației municipale a PSD Constanța.

Numele lui Costin Răsăuțeanu este vehiculat alături de alte nume: Decebal Făgădău, Horia Constantinescu și chiar o posibilă doamnă candidată la funcția de primar.

“Sunt foarte multe de făcut, dar cred că trebuie să plecăm de la consolidarea unei echipe de specialiști, oameni care să fie pregătiți – fiecare pe domeniul lui. Trebuie să ne asigurăm că, cele peste 40 proiecte pe care administrația PSD le-a lăsat la cheie, se vor termina așa cum trebuie. Din păcate, după cum vedeți ele sunt executate foarte prost. Ne-am fi dorit să fim acolo și să asigurăm o implementare a acestor proiecte mult mai bună.

Actuala administrație PNL-USR nu a arătat maturitatea de a primi sfaturile noastre și de a răspunde solicitărilor”, a explicat Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor locali PSD din CLM Constanța.

PSD Constanța a crescut de peste 20 ori în 3 ani

Anul 2023 a însemnat pentru Organizația Municipală PSD Constanța o perioadă de consolidare organizatorică și pregătire politică pentru 2024.

În cifre, bilanțul ne arată că numărul membrilor a crescut de la 250 în 2020 la peste 6.000 în 2023, creștere ce a determinat situarea PSD Constanța între primele trei organizații municipale la nivel național.

Reprezentanții Organizației Municipale PSD Constanța au avut sute de întâlniri cu cetățenii din cartierele orașului, au identificat problemele acestora și, acolo unde a fost posibil, le-au rezolvat. Ultima acțiune în acest sens a fost cea de la creșa și grădinița din zona Dacia, acolo unde, după două săptămâni de la furtuna care a devastat orașul, nu fuseseră ridicați copacii căzuți. Social-democrații au făcut donații pentru copiii din centrele de plasament, ca și pentru persoanele nevoiașe și bătrânii din căminele sociale și unitățile medicale.

Trebuie menționată și activitatea consilierilor municipali PSD, evidențiată prin inițierea proiectelor dezbătute în ședințele CLM: 7 depuse, din care 4 aprobate, dar și prin amendamentele propuse: 31 depuse, din care 21 aprobate. Amintim aici programe precum: Stop depresia, bebe trusou, Centre de asistență și recuperare pentru seniori, Bazin de Înot pentru persoanele cu dizabilități.

În ultima ședință a Consiliului Municipal Constanța, reprezentanții PSD au depus amendamente privind finanțarea elaborării documentației tehnico-economice pentru construirea de parcări etajate în stațiunea Mamaia.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*