Codul Galben de ger cuprinde România. Temperaturi de până la -15 grade Celsius la Constanța

Cod Galben de ger în aproape toată țara. FOTO ANM
Cod Galben de ger în aproape toată țara. FOTO ANM

Nu scăpăm de ger pentru următoarea săptămână. Meteorologii au anunțat un Cod Galben de ger până pe 25 ianuarie.

Valul de frig a cuprins aproape toată țara. Doar vestul României scapă neatins de temperaturile extreme. Specialiștii spun că fenomenele extreme încep de pe 21 ianuarie și vor ține cel puțin cinci zile.

“În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28…-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade.

În cursul nopţii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) şi pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vântul va avea unele intensificări în Moldova şi în zona de munte”, spun specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

La Constanța temperaturile scad noaptea până la -15 grade Celsius, iar maximele din timpul zilei vor fi de -5 grade Celsius. Abia de miercuri, 28 ianuarie la malul mării vom vedea și temperaturi pozitive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*