Bărbat arestat preventiv pentru o tentativă la omor comisă în orașul Cernavodă

Masina de politie in fata Parchet Tribunal si Judecatorie Constanta. FOTO Catalin Schipor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat din Cernavodă, reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea unei tentative la infracțiunea de omor.

Potrivit procurorilor constănțeni, bărbatul fusese părăsit de curând de concubina sa, care se mutase cu cei doi copii minori la locuința mamei ei din orașul Cernavodă. În dimineața zilei de 21 februarie el s-a deplasat la locuința respectivă, unde, după ce femeia a refuzat să se întoarcă la el, a atacat-o și a lovit-o de mai multe ori un cuțit în zona posterioară a ambelor membre inferioare. El i-a provocat astfel plăgi tăiate profunde în regiunea poplitee a ambelor picioare, cu secționarea pachetelor vasculo-nervoase și a planurilor musculo-tendinoase, viața victimei fiind pusă în primejdie ca urmare a șocului hemoragic. A fost estimat preliminar un număr de 95 – 100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, cu mențiunea că, pentru aprecierea asupra unor eventuale alte consecințe grave (cum ar fi invaliditatea), cea în cauză necesită reexaminare medico-legală după 6 – 12 luni de la evenimentul traumatic.

Viața victimei a fost salvată, întrucât aceasta, cu ajutorul unuia dintre copiii minori, a reușit, până să leșine, să sune la 112, astfel că a fost transportată cu ambulanța în scurt timp la spital, unde a fost internată și supusă de urgență intervenției chirurgicale.

În cursul zilei de marți, 22 februarie, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*