Proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de NV a Constanței a intrat în etapa finală

Proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de NV a Constanței a intrat în etapa finală. FOTO ADDJC

Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și ai Primăriei Municipiului Constanța au anunțat miercuri, 15 iunie, că a fost emis certificatul de urbanism pentru proiectul rutier privind fluidizarea traficului în zona de NV a municipiului Constanța. Grupul de lucru s-a întrunit la sediul Asociației pentru evaluarea de etapă a proiectului.

„În acest moment, a fost emis certificatul de urbanism, iar asta înseamnă că ne aflăm în etapa finală de elaborare a documentației tehnico-economice care stă la baza realizării efective a rutei ocolitoare. Acest lucru permite ca, în perioada următoare, să fie obținute toate celelalte avize necesare. Specialiștii ADD Constanța au întocmit întreaga documentație tehnico-economică a proiectului, pentru ca primăria să poată executa lucrarea”, a declarat Ana-Maria Vătămanu, președintele ADD Constanța.

Ruta ocolitoare va prelua traficul rutier pe următorul traseu:

  • Tronson 1: intersecție strada Madrid cu strada Amsterdam, până la DN 3/ E 87, în dreptul străzii Islaz. Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson va fi proiectat la nivel de patru benzi;
  • Tronson 2: intersecție DN 3C cu DC 89 – intersecție strada Madrid cu strada Amsterdam (în zona trecerii la nivel cu calea ferată). Lungime: aproximativ 0,8 km. Acest tronson, care în prezent este din pământ, urmează a fi proiectat la nivel de patru benzi;
  • Tronson 3: nod rutier A4 Poiana – intersecție DN 3C, pe traseul DC 89. Lungime: aproximativ 2,3 km. Acest tronson urmează să fie lărgit la profil de patru benzi.

De asemenea, conform proiectului, va fi modernizată strada Amsterdam, de la intersecție cu DN 3/ DE 87 până la intersecție cu strada Madrid. Având în vedere particularitățile zonei, acest drum va fi proiectat la nivel de două benzi.

Proiectul rutei ocolitoare care va fluidiza traficul în zona de NV a Constanței a intrat în etapa finală. FOTO ADDJC

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*