Comisarii Gărzii de Mediu au amendat cu 15.000 de lei societatea care efectuează lucrări pe strada Cuza Vodă din Constanța

Comisarii de Mediu au amendat societatea care efectuează lucrări pe strada Cuza Vodă. FOTO: GNM Constanța

Într-o acțiune declanșată în urma unor petiții primite, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat verificări pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanța, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a rețelei de distribuție a apei potabile.

Potrivit GNM Constanța, verificările au scos la iveală depozitarea neacoperită și neeliminată la timp a deșeurilor inerte, generând emisii de pulberi antrenate în atmosferă de trafic și vânt, ceea ce a cauzat disconfort în rândul locuitorilor din zonă.

Societatea responsabilă de lucrările de reabilitare a rețelei de distribuție a apei potabile a fost sancționată cu o amendă în valoare de 15.000 de lei. Aceasta a fost sancționată pentru neglijența în aplicarea măsurilor necesare pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă.

Potrivit RAJA, lucrările de pe strada Cuza Vodă sunt preluate de un constructor, în cadrul unui contract de prevede reabilitarea rețelei de distribuție de apă potabilă, iar toate obligațiile și responsabilitățile îi revin acestuia.

„Amplasamentul la care faceți referire a fost predat constructorului în luna martie, iar lucrările de execuție au fost demarate la începutul lunii iunie 2023, în cadrul contractului de lucrări CL 3B1,3B2 și 3B3 – Reabilitare rețea distribuție apă potabilă pe strada Cuza Vodă, în valoare de aproximativ 835.000 de lei. Din momentul predării amplasamentului către constructor, toate obligațiile legate de Planul de gestionare a deșeurilor din activitățile de construire și/ sau desființare revin constructorului, care este responsabil și de respectarea legislației pe parte de protecția mediului”, au transmis reprezentanții societății.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*