Doi liberali constănțeni pe lista rușinii: Puiu Hașotti și Christian Gigi Chiru au votat împotriva legii de confiscare a averilor făcute din bani furați

Senatorii liberali Christian Gigi Chiru și Puiu Hașotti
Senatorii liberali Christian Gigi Chiru și Puiu Hașotti

Doi reprezentanți ai Partidului Național Liberal se pot lăuda cu o performanță. Au ajuns pe lista celor 36 de senatori care au votat “Împotrivă” la proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Legea propusă de Agenția Națională de Integritate spune că politicienii care dobândesc averi după ce fură din banii statului riscă să le piardă după ce sunt condamnați. Legea este una organică așa că era nevoie de cel puțin 84 de senatori care să voteze “pentru”. Doar 66 dintre ei au avut conștiința curată și au votat ca atare.

Așa-numita lege de înființare a Agenției Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate prevede ca bunurile mobile sechestrate în cadrul procesului penal sunt administrate de această nouă instituție, iar unele dintre ele pot fi valorificate.

Reamintim că senatorul Christian Gigi Chiru a fost urmărit penal pentru luare de mită și spălare de bani pentru o faptă săvârșită în 2010, iar în 2015 a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală. Puiu Hașotti este vicepreședinte PNL la nivel național, iar Christian Gigi Chiru este suspendat din funcția de copreședinte al PNL Constanța din cauza problemelor penale.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*