Doi liberali constănțeni pe lista rușinii: Puiu Hașotti și Christian Gigi Chiru au votat împotriva legii de confiscare a averilor făcute din bani furați

Senatorii liberali Christian Gigi Chiru și Puiu Hașotti
Senatorii liberali Christian Gigi Chiru și Puiu Hașotti

Doi reprezentanți ai Partidului Național Liberal se pot lăuda cu o performanță. Au ajuns pe lista celor 36 de senatori care au votat “Împotrivă” la proiectul de lege pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

Legea propusă de Agenția Națională de Integritate spune că politicienii care dobândesc averi după ce fură din banii statului riscă să le piardă după ce sunt condamnați. Legea este una organică așa că era nevoie de cel puțin 84 de senatori care să voteze “pentru”. Doar 66 dintre ei au avut conștiința curată și au votat ca atare.

Așa-numita lege de înființare a Agenției Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate prevede ca bunurile mobile sechestrate în cadrul procesului penal sunt administrate de această nouă instituție, iar unele dintre ele pot fi valorificate.

Reamintim că senatorul Christian Gigi Chiru a fost urmărit penal pentru luare de mită și spălare de bani pentru o faptă săvârșită în 2010, iar în 2015 a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru mită electorală. Puiu Hașotti este vicepreședinte PNL la nivel național, iar Christian Gigi Chiru este suspendat din funcția de copreședinte al PNL Constanța din cauza problemelor penale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*