Proiectul privind reabilitarea și modernizarea bazinului olimpic din Medgidia, aprobat în ședință extraordinară

Ședință Consiliu Local Medgidia. FOTO Primăria Medgidia

La Primăria Municipiul Medgidia a avut loc, marți, 14 iulie, ședința extraordinară a Consiliului Local Medgidia, care a avut pe ordinea de zi nouă proiecte de hotărâre, inițiate de edilul municipiului, Valentin Vrabie.

Cu excepția proiectului de hotărâre privind numirea de către Consiliul Local Medgidia a administratorului special al societății debitoare Apollo Ecoterm SRL, care a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator, toate celelalte proiecte au fost admise.

La primul punct s-a aprobat modificarea articolului 2 și 3 la HCL nr. 67/30.06.2020 privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020. Articolul 2 face referire la scutirea, pentru perioada stării de urgență, de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, după caz, dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, dacă utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică. Articolul 3 prevede anularea accesoriilor în cazul obligațiilor bugetare restante la 31 martie 2020 datorate bugetului local al municipiului Medgidia.

Al doilea proiect de pe ordinea de zi a făcut referire la aprobarea dării în folosință gratuită a mijloacelor fixe reprezentând COVID 19: sistem automat de extracție a acidului nucleic, echipament RT-PCR și accesorii, către Spitalul municipal Medgidia, pe o durată de 10 ani. Spitalul va suporta toate cheltuielile de mentenanță, întreținere și revizii a bunurilor preluate.

Un proiect deosebit de important pentru municipalitate a fost aprobarea documentației tehnico economice – DALI pentru obiectivul de investiție “Reabilitarea, modernizarea și dotare- Sală multifuncțională și bazin olimpic cu anexe din cadrul Complexului Sportiv “Iftimie Ilisei” din municipiul Medgidia”. În prezent, bazinul se află într-un proces de degradare accentuată, iar demersurile autorității locale vin astfel în întâmpinarea nevoilor reale ale cetățenilor, și vizează consolidarea infrastructurii sportive a municipiului. După finalizarea proiectului, foarte mulți tineri vor fi atrași de noul complex.

În ședința extraordinară s-a aprobat actualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și asigurarea cofinanțării de la bugetul local pentru obiectivele de investiții privind Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței nr. 3, Grădiniței numărul 8 precum și a Grădiniței din Valea Dacilor, faza P.T.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*