Proiectul Fabricii de Amidon de la Medgidia devine realitate. Primarul Valentin Vrabie a convins autoritățile centrale să susțină investițiile și locurile de muncă din oraș

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Unul dintre proiectele mult-așteptate ale primarului Valentin Vrabie a intrat în linie dreaptă. Fabrica de amidon care va aduce în Medgidia locuri de muncă, dar și investiții uriașe este pe cale de a fi realizată.

Primarul Valentin Vrabie a anunțat acest proiect la scurt timp după ce a câștigat alegerile în anul 2016. Edilul a promis medgidienilor că va atrage investitori puternici și va ajuta, în acest fel, la dezvoltarea orașului și apariția de noi locuri de muncă.

După mai multe proiecte blocate de consilierii locali, una dintre marile investiții a intrat acum în linie dreaptă. Este vorba despre fabrica de amidon – o companie care aduce sute de locuri de muncă, beneficii majore pentru agricultorii locali și o investiție care are potențialul să restarteze economia din Medgidia.

Omnia Europe este compania care deținea deja un teren de peste 10 hectare. Apropierea față de Canalul Dunăre Marea Neagră și de calea ferată de la Medgidia a făcut ca această locație să fie aleasă. În plus, interesul lui Valentin Vrabie pentru dezvoltarea economică a zonei i-a încurajat pe investitori.

Ministerul Finanțelor Publice sare în ajutor

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au anunțat, în seara de 10 decembrie 2018, vestea pe care o așteptau atât investitorii cât și autoritățile locale sau simplii cetățeni ai orașului Medgidia. Un nou acord de finanțare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore a fost semnat.

Omnia Europe SA a primit un ajutor de stat în valoare de 80,5 milioane lei. Proiectul, spun reprezentanții MFP, vizeză investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb.

“Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investițiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuției la bugetul de stat va depăși 933 de milioane de lei. Le urez succes tuturor investitorilor în implementarea și finalizarea proiectelor”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Fabrica de amidon adusă de Valentin Vrabie la Medgidia este cea mai mare de acest fel din sud-estul Europei. Investiția vine după alte finanțări obținute de echipa condusă de Vrabie pentru reabilitatrea străzilor, a unităților de învățământ sau a celor medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*