Proiectil neutralizat de scafandrii EOD în zona Eforie Nord. Acesta provenea din cel de-Al Doilea Război Mondial

Proiectil găsit în Eforie Nord. FOTO Forțele Navale

O grupă de scafandri militari EOD (specializați în lupta împotriva dispozitivelor explozive), din subordinea Centrului 39 Scafandri, a executat marți, 21 noiembrie, în jurul orei 15.00, în zona Eforie Nord, o misiune de neutralizare a unui proiectil de posibilă proveniență din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Elementul de muniție a fost descoperit luni, 20 noiembrie, în jurul orei 16.00, în cadrul lucrărilor de înnisipare desfășurate în zona plajei Belona din Eforie Nord. Ca urmare a apelului la Serviciul de urgență 112 și a solicitării primite din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Județul Constanța, prin Centrul Național Militar de Comandă al Ministerului Apărării Naționale, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat executarea misiunii de neutralizare a proiectului descoperit de draga autorefulantă care desfășura activități de lărgire a plajei.

Specialiștii EOD s-au deplasat din portul militar Constanța cu o ambarcațiune rapidă (RHIB) până în raionul în care se afla dispozitivul exploziv, pentru a îl transporta într-o locație sigură și pentru a îl neutraliza, iar procedura utilizată de aceștia a fost executată în conformitate cu standardele specifice.

Secția scafandri de luptă EOD din compunerea Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat” este unica structură din România special destinată să intervină la dispozitivele explozive neexplodate sub apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*