Primele controale pe litoral ale Comandamentului Sezon Estival 2023: au rezultat amenzi de aproape 450.000 de lei

Inspectorii Comandamentului Sezon Estival 2023 au desfășurat, în seara zilei de joi, 29 iunie, o acțiune fulger într-un mare centru comercial din Constanța, concentrându-se pe verificarea unităților de alimentație publică și vânzare cu amănuntul. Această intervenție a avut loc în contextul numărului mare de turiști care frecventează astfel de unități în perioada sezonului estival.

Potrivit Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), de la începutul activității Comandamentului, inspectorii au verificat un total de 151 de operatori din domeniul alimentației publice și vânzării cu amănuntul a produselor alimentare. În cadrul acestor verificări, 66 de operatori au beneficiat și de consiliere de specialitate, pentru a se asigura respectarea legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

În intervalul 26 – 29 iunie, au fost aplicate 38 de sancțiuni, în valoare totală de 441.200 de lei. De asemenea, a fost emisă o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Costinești, iar unei braserii din Mamaia Sud i-a fost interzisă activitatea.

În cadrul acestor acțiuni de control, inspectorii au confiscat și direcționat către unități de neutralizare produse alimentare în valoare de 218 kg, printre care se numără carne de vită, carne de pui, pește și produse din pește, precum și înghețată. Aceste confiscări au avut loc în urma identificării unor neconformități, cum ar fi lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depășirea termenului de valabilitate și depozitarea necorespunzătoare, precum și igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare și de preparare a hranei.

Pentru a facilita comunicarea și sesizarea eventualelor probleme din domeniul siguranței alimentelor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a pus la dispoziție două numere de telefon. Astfel, cei interesați pot suna la numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde pot face sesizări sau pot obține informații relevante. De asemenea, există și numărul Call-Center-ului ANSVSA, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie: 0800.826.787.

Echipele de inspectori ale Comandamentului Sezon Estival 2023 verifică unitățile de alimentație publică și vânzare cu amănuntul, și, în paralel, consiliază agenții economici asupra respectării legislației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru asigurarea unui climat de siguranță alimentară. În acțiunile lor, inspectorii sunt sprijiniți logistic și de autolaboratorul DSVSA Constanța pentru prelevare de probe ori de câte ori situația o impune sau există suspiciuni în ceea ce privește respectarea condițiilor de igienă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*