FOTO Lecții de ecologie pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 8 Constanța, oferite de reprezentanții Polaris M Holding

Elevi în vizită la stația de reciclar și sortare. FOTO Polaris M Holding

Lecții de ecologie pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 8 Constanța au fost oferite de reprezentanții Polaris M Holding, cei mici învățând despre colectarea selectivă a deșeurilor, dar și cum funcționează stația de sortare și reciclare.

Astfel, reprezentanții Polaris M Holding au mers mai întâi în vizită la elevii clasei a II-a, coordonați de învățătoare Ancuța Moflic, pentru a le împărtăși informații utile despre colectarea separată a deșeurilor și pentru a-i îndemna să se implice activ în protejarea planetei.

“Am fost bucuroși să găsim copii curioși, care ne-au asaltat cu întrebări precum: “Unde se duc sacii cu plastic și hârtie din casa noastră?” sau “Ce se întâmplă cu deșeurile din plastic și hârtie depozitate la grămadă, pentru că noi am văzut că mașina de gunoi le ia împreună”, ” Este adevărat că aluminiul se reciclează la infinit?” La toate aceste întrebări și la multe altele, copiii au primit răspuns”, au spus reprezentanții Polaris M Holding.

Ce au înteles copiii din această lecție:

  • că deșeurile reciclabile sunt colectate cu aceeași mașină pentru că ajung la stația de sortare unde are loc, din nou, sortarea acestora pe tip de deșeu și culoare.
  • că nu e suficient să depozităm deșeurile reciclabile separt de cele reziduale, dacă nu am golit și clătit, în prealabil, deșeurile reciclabile
  • că hârtia și plasticul nu se reciclează la infinit și că este important să ne facem cumpărăturile responsabil
  • că putem proteja mediul dacă le dăm o altă utilitate deșeurilor.

“Scopul acestor vizite în școli este de a-i încuraja pe copii sa adopte un comportament responsabil față de mediu, pentru că reciclarea nu este doar o practică a adulților. Educarea copiilor de când sunt mici este importantă pentru că obiceiurile bune să le intre în reflex și să le aplice pentru tot restul vieții”, a mai precizat Polaris M Holding.

De asemenea, un grup de elevi de la Școala Gimnazială nr.8 Constanța a mers în vizită la stația de sortare și reciclare din Constanța.

Elevii claselor a VI-a C, a VII-a D și a VIII-a A, de la Școala Gimnazială nr. 8, însoțiți de cadrele didactice Manuella Chiriac, Munteanu Ileana, Vlăsceanu Ruxandra și Martin Corina, au vizitat centrul de reciclare, în cadrul programului național “Săptămâna Verde”.

În cadrul vizitei, elevii au avut ocazia să vadă cum funcționează stația de sortare și reciclare și, totodată, au înțeles ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează, din momentul colectării acestora de către autogunoiera Polaris până la transformarea deșeurilor în produse noi.

Folia din LDPE este singurul material care se reciclează în stația de sortare din Constanța. Produsele rezultate în urma reciclării foliei sunt granule de diferite culori, ce sunt folosite la fabricarea de saci menajeri.

La finalul vizitei, elevii și profesorii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*