Primarul Valentin Vrabie despre anularea Zilelor Medgidiei: “Nu vreau să planeze asupra mea nicio suspiciune. Dacă vor continua aceste piedici nu voi putea să atrag investitori și să fac proiecte pentru cetățeni”

Primarul Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Primarul Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

“Zilele Municipiul Medgidia”, evenimentul programat între 9 și 11 septembrie a fost anulat. Decizia a fost luată de Primarul Valentin Vrabie după ce, în ședința de Consiliu Local, mai mulți consilieri PSD, PNL și ALDE au chestionat felul în care sunt cheltuiți banii de către administrația locală, dar și prețul la care sunt aduși artiștii care urmau să cânte la eveniment.

Primăria Medgidia și-a propus în 2016 un eveniment de 3 zile. Vineri, 9 septembrie, scena era a muzicii populare. Irina Loghin, Maria Ciobanu, Angela Rusu, Constantin Enceanu, Ionuț Dolanescu și Taraful de la Clejani erau programați să cânte la Medgidia.

Sâmbătă era seara cea mai așteptată. Artiști precum Carla’s Dreams, Feli Donose, Provincialii sau Ruby ar fi încântat publicul. A doua zi, spectacolul era al minorităților. Muzica grecească a lui Ionuț Galani, muzica armânească de la Gramoste, muzica turcească de la Edy Band, muzică țigănească de la Mahala Rai Banda și muzică rusească interpretată de Matros.

O ședință cu multe nelămuriri

Planul a fost pus la punct în cele mai mici detalii. Lipseau doar o parte din banii pentru acest eveniment. Primarul Valentin Vrabie spune că a decis transferarea lor de la anumite proiecte care nu puteau fi realizate până la sfârșitul anului către capitolul de “Cultură și Culte”. Suma de 185.000 lei a fost aprobată într-un final de către consilierii locali, dar întrebările adresate de aceștia în timpul ședinței de Consiliu l-au determinat pe Valentin Vrabie să dea un pas înapoi.

Mai mult decît atât, edilul spune că a fost deranjat de declarațiile unor consilieri locali făcute pentru presa locală. Consilierul PSD Socaciu Zuleiha este cea care a avut obiecții.

“Din ce știu eu nu se fac negocieri. Nu numai la nivelul Primăriei Medgidia, ci în toată țara, cei care negociază cu Agențiile de impresariat artistic sau direct cu impresarii, nu negociază direct cu artiștii, deși ar putea să aducă aceste contracte la jumătate de preț”, a declarat Zuleiha Socaciu pentru presa locală.

Totodată, consilierul PSD Narcis Ion susține că anul trecut evenimentul a fost mai lung și a costat la fel de mult.

Valentin Vrabie spune că declarațiile celor doi reprezentanți ai PSD, susținute de cele ale PNL și ALDE au transmis locuitorilor Medgidiei suspiciunea că el nu ar face lucrurile corect. Edilul este de părere că aleșii locali trebuie să vină cu o competiție de idei pentru rezolvarea problemelor cetățenilor și nu să le împiedice.

“Eu am militat pentru depolitizare și nu permit ca la ședințele de Consiliu să se dezbată alte subiecte. Medgidia nu trebuie să fie captivă grupurilor de interese. Am anulat evenimentul pentru că nu vreau să planeze asupra mea nicio suspiciune. Mi-aș dori ca și consilierii să lupte să aducă mari artiști în Medgidia. Să vedem la ce preț îi aduc și câți oameni strâng la eveniment”, a declarat Valentin Vrabie pentru Constanța NEWS.

Edilul susține că este gata să declanșeze un referenduum prin care să întrebe cetățenii orașului dacă sunt mulțumiți de felul în care consilierii locali acționează. În caz contrar, ar putea declanșa alegerile anticipate.

“Dacă vor continua așa, chem cetățenii la referenduum. Le-am cerut consilerilor să lase politicul la ușă și să avem o competiție pe idei. Orice zi pierdută este în defavoarea cetățenilor. Grupurile de interese luptă cu înverșunare pentru ca lucrurile să nu se schimbe în bine. Dacă vor continua aceste piedici nu voi putea să atrag investitori și să fac proiecte pentru cetățeni. Eu nu fac înțelegere cu mafioții. Oamenii de bună credință nu luptă pentru stăpânii lor, partidele politice, ei nu vor va Medgidia să aibă deschidere în vederea atragerii de investiții și de capital economic. Ei nu mi-au dat nici măcar doi ani de zile să-mi susțin proiectele. După două luni le blochează deja”, a explicat Valentin Vrabie pentru Constanța NEWS.

Cât ar fi costat concertul Carla’s Dreams?

L-am întrebat pe Valentin Vrabie care este prețul oferit pentru reprezentația trupei Carla’s Dreams și ne-a răspuns direct: 8000 Euro.

Tariful cerut de trupă a fost confirmat pentru jurnaliștii “Constanța NEWS” de alți doi organizatori de evenimente care au lucrat recent cu artiștii. Ziarul Libertatea scria în urmă cu trei săptămâni că aceeași trupă cere 9500 Euro pentru un show complet.

Festivalul “Dan Spătaru” nu este afectat

Medgidia se pregătește, la finalul lunii septembrie, de un alt eveniment cultural. Festivalul național “Dan Spătaru” nu va fi însă afectat de bugetul municipalității.

Primarul Valentin Vrabie spune că acest eveniment a fost plănuit și bugetat încă de la începutul anului 2016 chiar de către consilierii locali ai PNL și PSD, așa că ei nu pot să voteze acum împotrivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

 1. * In Medgidia este o CLOACA asa de mare,ca tot orasul este impartit si a ajuns proprietatea celor care au fost in conducere incepand cu anul 1990.NUMAI DACA ,CU AJUTORUL DNA SI A CELORLALTE ORGANE S-AR LUA INAPOI LA PATRIMONIUL ORASULUI TOT CE S-A TALHARIT SI ACEIA VOR PLATI CU LIBERTATEA,va fi posibil sa ajunga la carma acestui oras oameni demni sa-l conduca. *

 2. Bravo!!!!!!!
  Asa si trebuie!
  Nu doar sa critice ca babele ….Daca se considera mai buni sa vina cu oferte firme mai ieftine si dupa aceea sa critice.
  Sa vada cetatenii Medgidiei cu ce specimene trebuie sa lupte noul Primar.Daca pentru o sarbatoare pun bete in roate, imaginati-va pentru o investitie majora cu ce idei ” constructive” vin unii din conducere.
  Este greu sa-si uite naravul vechi!
  Curaj si mult succes va urez Domnule Primar!!!
  Sper sa nu va lasati calcat in picioare si sa nu ne lasati pe noi ,din nou,la mina vechilor dinozauri politici…..
  Avem nevoie de Dumneavoastra!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*