Primarul PSD din Vama Veche dă afară Poliția din sediu. Oamenii legii, acuzați că nu au intervenit la timp pentru aplanarea unui conflict care avea loc în restaurantul primarului

Gheorghe Daniel Georgescu, Primarul comunei Limanu. FOTO CTnews.ro

Supărat că poliția și jandarmii nu au intervenit imediat la un restaurant pe care îl deține în localitatea 2 Mai, primarul PSD din localitate a decis să le ia forțelor de ordine sediul pe care îl pusese la dispoziție MAI-ului în urmă cu câțiva ani. El susține că trebuie renovată clădirea și nu mai există bani pentru cheltuielile de întreținere, așa că Poliția trebuie să se mute. 

În urmă cu câteva zile, în restaurantul Acvamarin din localitatea 2 Mai a avut loc un scandal. Totul a pornit de la un grup de clienți din București care au refuzat să se îmbrace pentru a avea acces în locație. Aceștia au insistat să servească masa în costume de baie. În scurt timp, situația a degenerat într-un scandal de proporții între angajați și clienți.

A doua zi, edilul comunei Limanu, primarul PSD Daniel Georgescu a acuzat poliția și jandarmeria că, deși le-a pus la dispoziție un sediu, nu intervin eficient, existând, potrivit acestuia, mai multe situații conflictuale pe terasele din sudul litoralului, în care aceștia nu au intervenit în timp util. Nu a spus nimic însă până când nu a fost scandal în restaurantul la care a fost acționar până în urmă cu trei ani de zile.

Reprezentanții MAI au declarat la momentul respectiv că s-a intervenit în câteva minute de la primirea solicitării prin 112.

La 5 zile după scandalul din localitatea 2 Mai, Primăria Comunei Limanu a transmis către Secția 3 Poliție Rurală Mangalia o adresă oficială prin care se aduce ala cunoștință că:

„Având în vedere faptul că în perioada imediat următoare unitatea administrativ teritorială comuna Limanu intenționează să inițieze demersuri în vederea efectuării unei expertize pentru reabilitarea imobilului construcție școală Vama Veche, din localitatea Vama Veche, str. Mihail Kogălniceanu nr. 35, spațiu în care dumneavoastră vă desfășurați activitatea fără a deține forme legale  asupra acesteia, vă înștiințăm pe această cale că este necesar să procedați, în termen de cinci zile, la eliberarea imobilului în cauză. 

De asemenea, precizăm că la acest moment nu mai există resurse bugetare, în cadrul bugetului local al comunei Limanu pentru plata cheltuielilor de întreținere și funcționare a acestui spațiu“

Adresa oficială prin care IPJ Constanța este scoasă în stradă

UPDATE: Primarul comunei Limanu a transmis o serie de precizări referitoare la acest incident. Le redăm integral.

“Biroul de Politie Vama Veche – 2 Mai, ce apartine de Sectia 3 Politie Rurala Mangalia nu are sediul in cladirea la care se face referire in materialele aparute in mass-media. In perioada sezonului estival, ca urmare a unei intelegeri verbale, acest birou a functionat, fara forme legale, intr-un spatiu pus la dispozitie de primaria comunei Limanu in localitatea Vama Veche, la adresa Mihail Kogalniceanu numarul 35. Am agreat aceasta modalitate de organizare pentru a asigura operativitate in cazul unor solicitari de interventie. Precizez ca aceasta solutie a fost una temporara, pentru perioada de varf a sezonului estival, cand localitatile 2 Mai si Vama Veche devin extrem de aglomerate. Sectia 3 Politie Rurala Mangalia are un post permanent, intr-o cladire ce apartine Ministerului Afacerilor Interne in localitatea Limanu.

Imobilul ce se afla la adresa Mihail Kogalniceanu la numarul 35 este din punct de vedere legal inregistrat ca si Scoala Vama Veche. Cladirea este intr-o stare avansata de degradare si potrivit calendarului de lucrari al Primariei Limanu urmeaza sa intre in proces de reabilitare. Este o cladire de utilitate publica, iar consolidarea imobilului trebuie sa se desfasoare conform procedurilor legale. In plus, starea avansata de degradare a cladirii reprezinta un risc major pentru viata oricui.

Acuzatiile potrivit carora a fost trimisa o nota de evacuare ca urmare a unui conflict dintre mine si reprezentanti ai Sectiei 3 Politie Rurala Mangalia sunt nefondate. Nu neg faptul ca am avut un dialog intens cu dumnealor, dar sunt obligat sa respect legislatia in vigoare si normele institutionale. De altfel, sunt dezamagit de modul in care am fost atacat, total nejustificat in contextul in care singura mea preocupare a fost siguranta celor care isi desfasoara activitatea intr-o locatie ce apartine Primariei Limanu.

In ceea ce priveste interventia din seara de 17 august 2018, precizez ca actiunile mele au fost generate de amploarea conflictului care a avut loc in localitatea 2 Mai. Peste 20 de persoane au fost agresate de huligani, iar in calitate de primar al comunei Limanu am considerat ca este important sa intervin, astfel incat, cetatenii localitatii cat si turistii sa fie in siguranta. Acest conflict a avut loc intr-un restaurant, prin urmare un loc public, iar interventia mea a fost bazata pe criterii legate de siguranta persoanelor si nicidecum, asa cum a fost prezentata, in calitate de “patron” al locatiei respective. Va garantez ca as fi reationat la fel indiferent de locul in care s-ar fi intamplat un asemenea scandal. In plus, chiar daca se insista constant pe faptul ca locatia respectiva imi apartine, precizez ca incepand din luna iunie 2016 am renuntat la partile sociale pe care le detineam la societatea “Acvamarin 2 Mai SRL”.

Am fost filmat in interiorul unei institutii publice, fara acceptul meu, iar cei care au realizat filmarile sunt reprezentanti ai statului roman. Este inadmisibil ca o persoana responsabila cu protectia cetatenilor sa se preteze la asemenea fapte, si, in mod intentionat sa le foloseasca impotriva unui alt cetatean care nu a facut altceva decat sa poarte un dialog.

Discutia pe care am purtat-o in seara de 17 august 2018 a fost civilizata, fara injurii, fapt ce reiese si din inregistrarile postate pe retelele de socializare. Potrivit acestor inregistrari, singurul care ridica tonul este reprezentantul Jandarmeriei Romane, in contextul in care, eu solicit explicatii cum este posibil ca atunci cand este un conflict de asemenea amploare un cadru al politiei sa plece acasa pe motiv ca s-a terminat programul de munca.

Consider ca acest scandal este creat artificial si are ca miza denigrarea mea. Ma voi adresa institutiilor abilitate pentru a se lua masurile ce se impun”, a declarat Daniel Georgescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Exclusiv! Alt restaurant al primarului din Limanu construit pe domeniul public al statului - PlusInfo Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*