Primăria Saligny a început curățenia de primăvară în localitate. Munca se face cu angajați proprii și asistații social

FOTO: Primăria Saligny

Se lucrează intens în localitatea constănțeană Saligny pentru curățenie în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Odată ce vremea a început să se încălzească, angajații Primăriei s-au apucat să igienizeze pomii, să strângă gunoaiele din diferite zone și să facă ordine în preajma locurilor de joacă pentru copii.

Totodată, a fost înlocuită plasa de la terenul de sport din satul Ștefan cel Mare, deteriorată în timp.

“Așa cum se întâmplă în fiecare an, facem ordine în toate satele comunei în preajma Paștelui pentru că ne dorim să arate și localitatea așa cum arată casele de sărbătoare. Vrem să fie curățenie, fiecare lucru aranjat, să ne putem bucura în liniște de Învierea Domnului” a spus primarul din Saligny, Ion Beiu.

Pe lângă angajații Primăriei, la lucrările de curățenie în teren au fost mobilizate și mai multe persoane asistate social care, potrivit legii, trebuie să facă muncă în folosul comunității. Vorbim despre beneficiarii legii 416, care în lipsa acestor activități, nu ar putea primi ajutorul financiar de la stat. Aceștia participă la măturatul aleilor, la greblatul spațiilor verzi și la văruirea copacilor de pe marginea străzilor. De asemenea, tot ei ajută la eliberarea rigolelor de pâmânt, tăierea buruienilor de pe spațiile verzi și strânsul gunoaielor și igienizare în cimitire.

Campania de curățenie este în plină desfășurare și este pusă pe pauză doar în zilele în care vremea nu permite activitățile în aer liber. De altfel, în multe localități din țară lunile martie și aprilie sunt decretate ca cele pentru curățenia de primăvară. Pe lângă angajații proprii și persoanele asistate social, autoritățile locale se bazează și pe voluntari pentru a participa la activitățile de acest gen.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*