Viceprimarul din Mihai Viteazu anunță proiecte de eficientizare energetică a școlilor din comună și dotarea acestora cu materiale moderne

Școala din Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache, a anunțat că, într-un efort de a îmbunătăți infrastructura școlară și condițiile de învățare pentru elevi, autoritățile locale intenționează să implementeze proiecte de eficientizare energetică a școlilor și să le doteze cu materiale didactice de ultimă generație.

„Unul dintre proiectele majore pe care le avem în vedere și pentru care urmează să depunem documentația necesară, este acela al panourilor fotovoltaice și pompelor de căldură. Acesta se află în faza de pregătire, iar consultanții au fost implicați în discuții pentru a stabili detaliile și documentația necesară depunerii proiectului la Guvern. Obiectivul principal este reabilitarea a două școli vechi, respectiv Școala Mihai Viteazu, corpul B, și școala din Sinoie. Clădirile acestora datează din anii ’70 și necesită modernizări urgente”, a precizat Adrian Costache.

Cu aproximativ 400 de copii care învață în cele două școli, proiectul de eficientizare energetică va oferi un mediu de învățare mai confortabil, dar va avea și un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Printre măsurile propuse se numără instalarea panourilor fotovoltaice, montarea pompelor de căldură, efectuarea de izolații termice și renovarea acoperișurilor.

În ceea ce privește dotarea școlilor cu materiale didactice moderne, viceprimarul comunei a anunțat că un proiect similar a fost deja aprobat, așteptându-se acum finanțarea pentru a începe achiziționarea materialelor necesare.

„Dotarea atelierelor de mecanică și biologie, precum și echiparea școlilor cu alte resurse educaționale de ultimă generație, vor contribui la îmbunătățirea calității actului de învățământ și la stimularea interesului elevilor pentru diferite domenii”, a explicat edilul.

Pe lângă aceste proiecte de modernizare, Adrian Costache a menționat și o acțiune imediată de igienizare și reparații în școli.

„După finalizarea perioadei de examene și a anului școlar, vor fi efectuate lucrări de curățenie, vopsire și reparații în clase, în vederea pregătirii pentru noul an școlar. Aceste lucrări sunt realizate din bugetul propriu al comunei, deoarece nu există finanțare sau program european destinat acestor activități”, a spus el.

Viceprimarul Adrian Costache a transmis și un mesaj către elevi, urându-le o vacanță plăcută și încurajându-i să se întoarcă la școală în noul an cu putere de învățare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*