FOTO „Recoltă” impresionantă de medalii obținute de tinerii karatiști din Ovidiu la ediția din această toamnă a IOAK Brașov

Medalii obținute de tinerii karatiști din Ovidiu, la ediția din această toamnă a IOAF Brașov

Nouă medalii, între care două de aur, au fost obținute de sportivi ai secției de karate din cadrul Clubului Sportiv Ovidiu cea de-a două ediție a International Open Ashihara Karate (IOAK) ce a avut loc în Sala Sporturilor Metrom din Brașov, în perioada 30 septembrie – 01 octombrie.

Întrecerea a adunat la start peste 250 de sportivi, reprezentând cele mai puternice cluburi din țară, iar CSO Ovidiu a participat cu 10 sportivi. În urma unor evoluții deosebite, bilanțul sportivilor de la Ovidiu a fost de nouă medalii: aur, argint și bronz.

„Clubul Sportiv Ovidiu a participat la această întrecere cu un număr de 10 sportivi și a reușit să obțină două medalii de aur, prin Rebeka Hanriot și Stoican Flavius, trei medalii de argint, prin Ghițulescu Ema, Guriță Andreea și Toboc Vlad, și patru medalii de bronz”, a precizat antrenorul secţiei, Ștefan Ghiţulescu.

După acest concurs, sportivii din Ovidiu se vor deplasa la Pitești, unde va avea loc Campionatul Național de Ashihara Karate, probe kata și kumite.

„Clubul nostru va participa la această competiție cu 15 sportivi, la toate categoriile de vârstă – copii, cadeți, juniori și seniori, atât la masculin cât și la feminin. În vederea acestei participări, sportivii de la CSU Ovidiu se pregătesc intens încă din vară, din luna august, desfășurând antrenamente suplimentare, atât pe plajă, pe stadion, cât și în sălile de antrenament din Ovidiu și Constanţa”.

Ashihara face parte din „familia” de stiluri de arte marțiale dezvoltate din Kyokushinkai, chiar dacă implică lupte de contact și kata complet diferite. Stilul a fost fondat și dezvoltat de către maestrul japonez Hideyuki Ashihara, în 1980, acesta fiind un fost practicant și instructor Kyokushinkai. Stilul se bazează pe conceptul Sabaki (din japoneză, se traduce prin „a canaliza energia eficient”, iar în artele marțiale presupune știința de a te folosi de forța adversarului, la momentul potrivit, împotriva acestuia, indiferent de mărimea sa).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*