Primăria Peștera începe săptămâna viitoare pregătirile pentru sărbătorile de iarnă

Nicoleta Vrabie, primarul comunei Peștera. FOTO CTnews.ro

Primăria Peștera va începe săptămâna viitoare pregătirile specifice pentru sărbătorile de iarnă, urmând să fie stabilitate sumele pentru cadourile ce vor fi oferite copiilor și persoanelor cu nevoi speciale din comună precum și pregătirea iluminatului festiv ce va înfrumuseța localitate în perioada Crăciunului.

Potrivit primarului Nicoleta Vrabie, consilierii locali ai comunei se vor reuni săptămâna viitoare într-o ședință în care vor decide sumele ce vor fi alocate pentru cadouri.

„În ședința de marți (29 noiembrie – n.r.) a Consiliului Local vom vota sumele ce vor fi destinate pentru organizarea Pomului de Crăciun. Astfel, avem un proiect ce prevede să le dăm copiilor câte un pachețel cu dulciuri, ce are alocată suma de 40.000 de lei ca buget. Și pentru persoanele vârstnice și pentru cele cu dizabilități, dar și pentru persoanele beneficiare de ajutor social, avem un proiect prin care va fi majorată suma pe care o alocăm, de altfel, în fiecare an, în această perioadă, de 65.000 de lei, la 80.000 de lei”, a  precizat edilul șef al comunei Peștera.

Nicoleta Vrabie precizează că sunt aproximativ 750 de persoane – cele peste 60 de ani, cele cu handicap grav și accentuat, ori asistenții personali ai acestora, precum și persoanele beneficiare de ajutor social, care vor intra în posesia unor astfel de pachete de Crăciun. Acestea vor primi alimentele de bază – zahăr, ulei, făină, mălai, orez, un pui, un cozonac și fructe.

La rândul lor, copiii vor primi dulciuri, în cadrul unui spectacol organizat special pentru ei.

„Pentru copii va fi o punguță cu dulciuri și un mic spectacol, de 50 de minute, la Căminul Cultural, unde va veni Moș Crăciun care să le dea fiecăruia aceste punguțe”, a precizat ea.

Tot în cursul săptămânii viitoare, administrația locală va începe și montarea luminițelor de Crăciun, urmând să transforme centrul localității și parcul amplasat între Primărie și Căminul Cultural într-un adevărat basm. Primăria Peștera nu investește nimic în aceste luminițe, pentru că au fost achiziționate, încet-încet, pe o perioadă de aproximativ opt ani, iar acum aparțin administrației locale. Va fi cheltuită însă o sumă mică de bai pentru reparațiile necesare ori înlocuirea beculețelor arse.

„Vor fi instalate zilele acestea și luminițele de Crăciun. A fost prevăzută o sumă de 9.000 de lei pentru materialele consumabile, ce mai trebuie schimbat că s-a deteriorat etc. De montarea lor se ocupă o firmă specializată, astfel că nu va face lucru de mântuiala. (…) Pe data de 3 decembrie intenționăm să dăm drumul la acest iluminat festiv, când va fi organizată și o festivitate, cu tineri costumați în personaje de desene animate sau de poveste, care vor anima publicul și vor împărți bomboane și dulciuri”, a explicat Nicoleta Vrabie.

Ea mai spune că anul acesta, din cauza situației existente, cu majorările masive ale prețurilor la energia electrică, se va face economie la curent în ceea ce privește iluminatul festiv.

„Ne-am gândit și la limitarea consumului de energie pe perioada aceasta a sărbătorilor, astfel că iluminatul festiv va fi oprit la miezul nopții. Nu iluminatul public, care va rămâne non stop pentru că oamenii trebuie să poată ajunge în siguranță noapte acasă, ci numai cel festiv. Pe data de 3 decembrie intenționăm să dăm drumul la acest iluminat festiv, când va fi organizată și o festivitate, cu tineri costumați în personaje de desene animate sau de poveste, care vor anima publicul – vor împărți bomboane și dulciuri”, a mai spus Nicoleta Vrabie, care a precizat că iluminatul festiv va dura „cam o lună de zile, până în preajma sărbătorii de Sfântul Ion”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*