Primăria Năvodari se implică în campania „Donează sânge, fii eroul cuiva!”

Donare de sânge

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari. Astfel, o echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 08 aprilie, în intervalul orar 08.30 – 13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială (Str. Sănătății, nr. 2).

La acțiunea de donare din 8 aprilie sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele donatoare vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, șapte tichete de masă pentru produse alimentare, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate, reducere 50 la sută pentru achiziția unui abonament pentru o lună pentru mijloacele publice de transport dacă domiciliul este în localitatea în care își are sediul Centrul de Transfuzie Sanguină.

Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil. Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786/821.750, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani (pentru persoanele aflate la prima donare – vârsta între 18 și 55 de ani), cu greutatea de peste 50 de kilograme, stare generală de sănătate bună, care nu au avut vreo intervenție chirurgicală în ultimele șase luni și cele care nu au sau nu au avut anumite boli precum: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, infecție HIV, accidente vasculare cerebrale, boli autoimune, afecțiuni neurologie și psihice, neoplazii, astm bronșic, BPOC, afecțiuni dermatologice etc;
  • Prima donare la peste 50 de ani: persoanele sunt rugate să prezinte o adeverință medicală de la medicul de familie privind eventuale afecțiuni acute sau cronice, boli cardiovasculare, neurologie, transmisibile și EKG;

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! De asemenea, donatorii de sânge nu trebuie să consume alimente grase cu cel puțin 24 de ore înaintea donării ori să fumeze cu una, două ore înainte și după donarea de sânge.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*