Nava școală „Mircea” a ieșit pentru prima oară pe mare după șase luni de reparații

Nava-școală „Mircea” revine luni, 16 mai, în Portul Constanța. FOTO SMFN

Nava-școală „Mircea” a efectuat primele manevre pe mare după o perioadă de aproximativ șase luni de reparații în Șantierul Naval din Constanța.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, velierul a ieșit pe mare pentru probe marți, 28 decembrie, dând startul pregătirilor pentru cele două marșuri internaționale programate pentru anul viitor.

Nava-școală „Mircea”, aflată în serviciul Forțelor Navale Române de peste opt decenii și la bordul căreia s-au format zeci de generații de ofițeri de marină, a fost supusă, în ultimii ani, unui amplu proces de modernizare în vederea executării, cu succes și în deplină siguranță, a voiajelor de practică ale studenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevilor Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*