Primăria Medgidia pregătește dezinfecția cu numărul patru și prima dezinsecție în municipiu

Acțiune de dezinfecție în Medgidia, FOTO Primăria Medgidia

Pentru prevenirea, combaterea și limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul COVID-19, Primăria Municipiului Medgidia  a anunțat că demarează în perioada 18 – 25 mai, cea de-a patra acțiune de dezinfecție și prima acțiune de dezinsecție.

Reprezentanții Primăriei Medgidia au precizat că se vor desfășura acțiuni de dezinfecție în toate instituțiile publice de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia, în unitățile de învățământ în care vor fi organizate sesiuni de pregătire și examene pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a și acțiuni de dezinsecție pe domeniul public al UAT Medgidia, în spațiile verzi.

Dezinfecția reprezintă activitatea de distrugere a germenilor patogeni cu substanțe specifice, în scopul eliminării surselor de contaminare. Metoda cea mai utilizată dar și cea mai eficientă este aplicarea cu generatori ULV ceață rece. Dezinfecția se va realiza prin nebulizare interioară și pulverizare exterioară cu utilaje portabile și de mare capacitate, pompe electrice pentru pulverizare, atomizoare și nebulizatoare.

Substanță folosită este BIONET A 15.

Vor fi desfășurate în acestă perioadă și acțiuni de dezinsecție, în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de discomfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică pe domeniul public din Municipiul Medgidia (în zonele cu vegetație abundență, parcuri, spații verzi).

Substanțele folosite sunt Solfac Trio Ec 200, KO Sect.

Toate produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa a III-a de toxicitate.

Reamintim că:

  • prima acțiune de dezinfecție s-a desfășurat în perioada 17 – 21 martie 2020 și a vizat toate unitățile de învățământ și instituțiile publice de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia;
  • cea de-a doua acțiune de dezinfecție a fost executată în perioada 30 martie – 06 aprilie 2020 și a vizat toate scările de bloc din municipiul Medgidia;
  • cea de-a treia acțiune de dezinfecție s-a desfășurat în perioada 21 – 25 aprilie 2020 și a vizat toate scările de bloc și spațiile publice închise de pe raza municipiului Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*