Cod Galben de vânt, polei și viscol în toată Dobrogea. Unde suni dacă ești afectat de problemele meteo

Cod Galben de furtună la Constanța. FOTO Arhiva CTnews
Cod Galben de furtună la Constanța. FOTO Arhiva CTnews

Estul țării intră sub incidența unui Cod Galben de vreme severă. Meteorologii au anunțat două zile de intensificări ale vântului, polei și viscol. Atenționarea este valabilă de duminică, 7 ianuarie, ora 18.00, până marți, 9 ianuarie, ora 10.00.

În cursul acestei nopți și în prima parte a zilei de mâine, în Dobrogea vor fi mai ales ploi care local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 – 70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -6 și -2 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi deosebit de rece, cu minime termice între -10 și -5 grade.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 0737552271.

Recomandările polițiștilor pentru șoferi

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile din perioada următoare, polițiștii constănțeni vă recomandă să evitați deplasările.

  • Utilizați anvelopele de iarnă, circulați cu prudență în condiții de iarnă, folosiți luminile de întâlnire!
  • Asigurați-vă că farurile, lămpile de semnalizare și geamurile vehiculului sunt curate, iar ștergătoarele și instalațiile de climatizare funcționează!
  • Respectați indicațiile polițiștilor aflați în filterele rutiere!
  • Consultați în permanență Centrul Infotrafic al Poliției Române, pentru a fi informați cu privire la starea drumurilor!
  • Apelați numărul de urgență 112 în cazul în care vă aflați în pericol!

Polițiștii constănțeni vor acționa, în perioada următoare, pe drumurile naționale și județene, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de maximă siguranță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*