Primăria Constanța, mesaj de solidaritate cu orașul-partener Odessa

Ședința festivă a CLM Constanța, din data de 13 iulie 2021. FOTO Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța a transmis joi, 24 februarie, orașului-partener Odessa, din Ucraina, un mesaj de solidaritate în actuala situație de război provocată de atacul Federației Ruse asupra Ucrainei.

Primarul Vergil Chițac a reiterat cu această ocazie solidaritatea municipalității cu partenerul său municipal din Ucraina și a transmis disponibilitatea de sprijin, în limitele de competențe pe care le are, față de primăria municipiului Odessa și locuitorii acestui oraș, ținând cont de relațiile vechi de peste trei decenii între cele două orașe.

În 2021, cele două orașe au celebrat, la Constanța, împlinirea a trei decenii de la semnarea Memorandumului de Intenție privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța și Odessa. Memorandumul a fost semnat la 3 aprilie 1991 și prevede „aprofundarea relațiilor bilaterale” și „cooperarea de lungă durată în domeniile economic și tehnico-științific, continuarea schimbului de colective artistice și sportive, dezvoltarea schimburilor turistice, stagierea reciprocă a specialiștilor” etc., pe baza „relațiilor de prietenie și culturale” stabilite anterior.

Cu această ocazie, primarii municipiilor Constanța (România) și Odessa (Ucraina), Vergil Chițac și Gennadiy Trukhanov, reuniți la 13 iulie 2021, la Constanța, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la semnarea Memorandumului de intenții privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța (România) și Odessa (Ucraina), au semnat o Declarație comună în care se exprimă sprijinul pentru continuarea și consolidarea cooperării permanente între Constanța și Odessa, cu obiectivul de a facilita, prin schimburi de experiență și bune practici, „un viitor european comun pentru orașele și comunitățile celor două orașe, pe baza standardelor și principiilor europene asumate și împărtășite de România și Ucraina”.

„Evenimentele militare de astăzi, de pe teritoriul Ucrainei, contestă, testează și limitează dorința cetățenilor orașului partener Odessa, a comunității locale și a municipalității, de a construi <<un viitor european>> pentru acest oraș și pentru comunitatea acestuia, <<pe baza standardelor și principiilor europene asumate și împărtășite de Ucraina>>. În acest context, Primăria municipiului Constanța își exprimă încă o dată solidaritatea cu orașul-partener Odessa și cu cetățenii acestui oraș, precum și, în general, cu Ucraina și populația Ucrainei, solidaritate care are ca fundament aspirația noastră comună ireversibilă de a fi parte a unui model civilizațional care răspunde pe deplin trecutului, nevoilor și aspirațiilor noastre”, au precizat reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. E pacat ca s-a ajuns aici intre rusi si ucraineni, e bine ca Chitac se declara solidar cu Odessa, dar as prefera totusi ca Chitac sa fie solidat mai ales cu constantenii. Si tuatia Pietei Tomis III si Brick – Brick demolata, Tomis III in curs de desfiintare – arata nepasarea autoritatilor locale fata de constanteni si tradarea fata de producatorii romani, care se vad dati afara de la tarabele lor de unde isi castigau painea in favoarea unui Lidl sau alt hipermarket strain. Si nici pe locuitorii din zona Tomis III nu i-am vazut in fata Primariei, protestand pentru pietarii romani. Cata nepasare, cat oportunism, cata lasitate si tradare! Mi-e sila!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*