Primăria Constanța anunță anul acesta lucrări de infrastructură de aproape 44 de milioane de lei

Primăria Constanța anunță anul acesta lucrări de infrastructură de aproape 44 de milioane de lei

Primăria Constanța a anunțat vineri, 4 martie, că va continua și în 2022 programul de investiții în infrastructură, anul acesta urmând să fie asfaltate încă 13 străzi de pământ și reabilitat carosabilul pe 71 de artere rutiere și alei circulabile. De asemenea, proiectele demarate în 2021, respectiv modernizarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Zorelelor, reabilitarea treptelor de acces către plaja Modern, recondiționarea pasajului de la Gară, reamenajarea parcului Tomis II, vor continua în acest an.

„Modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale reprezintă un obiectiv major pentru municipalitate. În acest an, au fost alocați 43.855.277 de lei pentru reabilitarea tramei stradale. Se vor efectua lucrări în toate zonele rezidențiale, indiferent că vorbim de centrul orașului sau periferie”, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit acestora, 13 străzi din cartierele Universitate și Veterani vor fi redate comunității. Se vor asfalta străzile Cuarțului, Opalului, Safirului, Agatului, Ametistului, Perlei, Topazului, Smaraldului din cartierul Universitate. În cartierul Veterani, condițiile de acces rutier vor fi îmbunătățite pe străzile Mareșal Alexandru Averescu, Veteranilor, Comandor Constantin „Bibi” Costăchescu, General Lt. Mociulschi, Lt. Col. Ion Jalea.

În ceea ce privește reabilitarea carosabilului, se va interveni pe 71 de artere rutiere și alei circulabile din cartierele Faleză Nord, Centru, Coiciu, Brătianu, KM 4-5, Tomis Plus, Palazu Mare. Structura rutieră va fi recondiționată pe o suprafață de 169.396 de metri pătrați. Printre străzile pe care se vor realiza lucrări se numără Prelungirea Ion Rațiu, Ciprian Porumbescu, Vasile Lupu, Făgetului, Sabinelor, Eroilor, Dimitrie Anghel, Poporului, Ienăchiță Văcărescu, Krakovia, Napoli, Rovine, Viilor și Valea Morii.

De asemenea, infrastructura pietonală va fi modernizată pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Zonele destinate circulației pietonilor vor fi reabilitate cu borduri și pavele moderne pe străzile Pescarilor, Petru Cercel, Micșunelelor, Nicolae Grindeanu, Theodor D. Speranția, Liliacului, Lanului, Progresului, Șoseaua din Vii, Aurel Vlaicu, Ion Borcea și Flămânda.

„Noi proiecte de regenerare urbană vor fi implementate în cartierele orașului. Spațiile existente vor fi reconfigurate pentru amenajarea de noi locuri de parcare. Programul de investiții și reparații a tramei stradale a fost elaborat în funcție de capacitatea logistică și de execuție a administratorului drumului public. S-a ținut cont de următoarele aspecte: gradul de uzură a străzilor, sesizările primite de la cetăţeni și nevoia de resistematizare a zonelor pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea siguranței rutiere și pietonale. Totodată, intervențiile Confort Urban vor fi corelate cu lucrările de investiții derulate de Primăria Constanța, RAJA SA și Termoficare Constanța”, au mai transmis sursele citate.

Programul de lucrări poate fi consultat pe site-ul Confort Urban, accesând următorul link: https://conforturban-ct.ro/DOCUMENTE/PROGRAM%20ANUAL/Program%20anual%20lucrari%202022.pdf

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*