Primăria Constanța activează Comandamentul de iarnă pentru a preîntâmpina episodul de vreme rea

Primăria Constanța activează Comandamentul de iarnă. FOTO Primăria Constanța

Constanța intră, din această seară, sub Cod Galben de intensificări ale vântului, ninsori temporar viscolite și polei. Vor fi precipitații, la început ploi apoi predominant ninsori și se va depune strat de zăpadă. Local se va forma ghețuș și vor fi condiții de polei.

Astfel, conform Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, din această noapte vor fi precipitații, la început ploi apoi predominant ninsori și se va depune strat de zăpadă. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 65 km/h și temporar peste 70 – 80 km/h, amplificând senzația de frig.

Potrivit Primăriei Constanța, în acest context, la nivelul instituției a fost convocat Comandamentul de iarnă.

„Imediat ce va începe să ningă utilajele vor acționa în mai multe puncte din oraș și vor împrăștia material antiderapant. Stațiile de autobuz, trotuarele, intrarea în unitățile medicale vor fi, de asemenea, în grija autorității locale, imediat ce se va impune deszăpezirea lor. Având în vedere că vântul va sufla cu putere, o echipă de țapinari va fi pregătită să intervină dacă vor exista cazuri de copaci căzuți”, au transmis reprezentanții Instituției.

Primăria Constanța activează Comandamentul de iarnă. FOTO Primăria Constanța

Totodată, Primăria Constanța va acorda o atenție deosebită Pavilionului Expozițional din Constanța pentru ca activitatea de vaccinare să nu fie îngreunată.

Agenților economici și asociațiilor de proprietari li se reamintește că, în conformitate cu HCL 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate.

De asemenea, pentru oamenii străzii în această perioadă vor fi deschise adăpostul din șoseaua Mangaliei și cel situat în Complexul Doi Cocoși, unde beneficiarii vor avea apă caldă și căldură, vor primi hrană și haine de schimb.

„Rugăm constănțenii să limiteze deplasările în această perioadă, având în vedere riscul crescut de producere a accidentelor ca urmare a formării de polei. Totodată, facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă. Intensificări ale vântului se vor semnala și mâine. Pentru prevenirea producerii accidentelor, facem apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție”, a transmis președintele Comandamentului de iarnă, viceprimarul Ionuț Rusu.

Primăria Constanța activează Comandamentul de iarnă. FOTO Primăria Constanța

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.
  • Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484205.
  • Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Stiri Pro - Primăria Constanța Activează Comandamentul De Iarnă Pentru A Preîntâmpina Episodul De Vreme Rea » Stiri » Stiri Pro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*