Primăria Peștera continuă lucrările de amenajare la cea mai nouă și modernă grădiniță din comună

Nicoleta Vrabie, primarul din Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Comuna Peștera se pregătește să ofere condiții optime de educație preșcolarilor săi și continuă lucrările de amenajare la cea mai nouă și modernă grădiniță din localitate. Pentru aceasta, Primăria a anunțat recent lansarea procedurii de achiziție publică, pe platforma SEAP, pentru execuția lucrărilor specializate, din fonduri proprii, în cadrul acestui important obiectiv de investiție.

Administrația locală a luat decizia de a construi această grădiniță motivată de creșterea numărului de copii din localitate și de lipsa unei grădinițe adecvate nevoilor actuale de educație.

„În localitatea Peștera nu există o grădiniță corespunzătoare nevoilor actuale de educație, iar creșterea numărului populației și implicit a numărului de copii impune construirea unei noi unități pentru preșcolarii din localitate, la cele mai înalte standarde, care să răspundă în totalitate din punct de vedere funcțional și a normelor educaționale și sanitare”, a declarat primarul comunei Peștera, Nicoleta Vrabie.

Acum, pe lângă construcția clădirii propriu-zise, proiectul include și amenajarea aleilor de acces, precum și a unui loc de joacă special destinat copiilor, unde aceștia își vor petrece pauzele și vor desfășura activități în aer liber. De asemenea, va fi realizată o magazie pentru combustibili solizi și vor fi efectuate lucrările de împrejmuire corespunzătoare terenului pe care se va afla amplasată grădinița. Toate aceste îmbunătățiri vor fi realizate din fondurile proprii ale administrației locale.

Potrivit condițiilor prevăzute în anunțul de licitație, termenul-limită pentru primirea ofertelor este stabilit la șapte zile de la data publicării, iar potențialii ofertanți au dreptul de a solicita clarificări în acest interval. Solicitările de clarificări trebuie transmise prin intermediul platformei SEAP, iar autoritatea contractantă va răspunde în a patra zi înainte de termenul de depunere a ofertelor.

Durata contractului de execuție lucrări este estimată la 6 luni, începând de la semnarea acestuia și de la semnarea Ordinului de începere a lucrărilor. De asemenea, conform prevederilor, lucrările vor beneficia de o perioadă de garanție suplimentară de minim 60 de luni (5 ani), începând de la data semnării procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor și până la data semnării procesului-verbal de recepție finală.

„Valoarea totală estimată a contractului de lucrări se ridică la 395.688,42 lei, fără TVA, conform devizului general aprobat. Totuși, menționăm că această valoare nu include suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute specificate în devizul general, care poate fi accesată ulterior, în funcție de necesități, prin modificarea contractului conform legislației în vigoare”, a mai precizat Nicoleta Vrabie.

Factorii de evaluare pentru atribuirea contractului vor fi raportul calitate-preț, cu o pondere de 85 la sută, și perioada de garanție suplimentară, cu o pondere de 15 la sută. Primăria Peștera se angajează să selecteze oferta care oferă cel mai bun raport calitate-preț, asigurând astfel o construcție de înaltă calitate și durabilă în beneficiul copiilor și comunității.

Inițiativa realizării acestor lucrări vine în urma încheierii Acordului de Parteneriat între Comuna Peștera și Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, finanțat prin programul CONSTRUCȚII GRADINIȚE REGIUNEA SUD EST – SMIS 125154. Prin acest parteneriat și prin atragerea de fonduri locale, administrația locală se asigură că lucrările vor putea fi finalizate conform standardelor de calitate, beneficiind de o finanțare corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*