Primăria Cernavodă reamintește că arderea miriștilor sau a vegetației fără o supraveghere atentă este interzisă

Incendierea miriștilor poate scăpa ușor de sub control. FOTO Primăria Cernavodă

Autoritățile locale din Cernavodă reamintesc cetățenilor faptul că este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației fără o supraveghere atentă și fără pregătirea terenului pentru această operațiune.

Primăria orașului Cernavodă anunță proprietarii și deținătorii de terenuri că este interzisă arderea miriștilor sau a vegetației ierboase, fără supravegherea atentă și fără pregătirea terenului pentru această operațiune. Pentru a preveni efectele negative ale situațiilor de urgență specifice acestei perioade, considerăm necesară informarea și
atenționarea cetățenilor, responsabililor societăților și a asociațiilor agricole care obișnuiesc să dea foc miriștilor și a resturilor de vegetație uscată, fără a urmării procesul arderii, în sensul de prevenire și combatere a practicilor ilegale și dăunătoare mediului și pădurii.

Potrivit prevederilor OUG nr.195/2005 modificată și aprobată prin Legea nr.265/2006 privind protecția mediului, persoanele fizice și juridice au obligația de a nu arde miriștile, stuful, stufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informare în prealabil a serviciilor publice comunitare
și pentru situații de urgență (art.94, alin.1, lit. n).

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice și de la 25000 lei la 50000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 96, alin.1, pct.9. din Legea 265/2006.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*