Premieră chirurgicală la Spitalul de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Protezele de șold sunt montate mai repede

Operație reușită la Spitalul de Urgență Constanța
Operație reușită la Spitalul de Urgență Constanța

Medicii secției Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța au efectuat în premieră, mai multe intervenții minim invazive cu abord anterior pentru proteza de șold.

Abordul minim invaziv practicat în artroplastia totală de şold este o intervenție mai eficientă față de abordul clasic, sângerarea minimă și păstrarea intactă a mușchilor (nu sunt secționați) fiind câteva dintre avantajele care duc la o recuperare rapidă și, implicit, o perioadă redusă de spitalizare.

Până acum la SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța au fost efectuate 4 intervenții de acest gen, ultimul pacient fiind o femeie în vârstă de 75 de ani căreia i-au fost montate 2 proteze de șold în cadrul aceleiași internări, perioada de spitalizare fiind de maximum 10 zile.

Intervențiile minim invazive cu abord anterior pentru proteza de șold sunt efectuate la SCJU, în momentul de față, doar de către dr. Băjenescu Titi Marian și dr. Alexandru Șerban, medicul șef al secției Ortopedie-Traumatologie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*