Prefectura Constanța a identificat aproximativ 800 de locuri de cazare ce pot fi puse la dispoziția refugiaților ucraineni

Refugiați din Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea din județul Tulcea.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat joi, 17 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căruia au fost votate două hotărâri cu privire la situația refugiaților ucraineni.

Prima prevede actualizarea locațiilor temporare pentru cazarea pe teritoriul județului Constanța a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, până în acest moment au fost identificate 22 de locații temporare de cazare, însumând aproape 800 de locuri. Lista cu locațiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcție de situația operativă din județ.

A doua hotărâre se referă la stabilirea capacității disponibile în vederea facilitării transportului rutier, în conformitate cu prevederile HG nr. 337/2022, privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situaţii deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, cinci operatori de transport rutier din județul Constanța, vor pune la dispoziție, în caz de nevoie, 63 de autovehicule, cu o capacitate totală de peste 2.000 de locuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*