Prefectul Constanței îi îndeamnă pe medicii de familie din județ să sprijine echipele mobile de imunizare împotriva COVID-19

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa

În vederea eficientizării eforturilor parte din campania de vaccinare, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a trimis o scrisoare deschisă către toți medicii de familie din județ, acțiune sprijinită de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

În rândurile de mai jos, veți regăsi scrisoarea integrală, care a fost trimisă medicilor de familie.

 

„Stimați medici de familie,

Campania de vaccinare a avut, până acum, un ritm mulțumitor, interesul pentru imunizarea împotriva efectelor COVID-19 fiind unul foarte ridicat. În prezent, ne aflăm într-o altă etapă, una în care observăm că populația care a dorit cu toată suflarea să se vaccineze, a reușit să-și atingă obiectivul.

Mare parte din succesul de până acum vi se datorează și vouă, celor care ați informat corect, cu multă răbdare și v-ați ajutat pacienții să fie înscriși și programați în platformă. Iar pentru asta vă mulțumim! Doar că efortul nostru, al tuturor, este departe de a fi încheiat. Urmează o perioadă plină de provocări, în care va trebui să găsim cele mai bune argumente pentru cei care încă nu sunt pe deplin convinși de beneficiile vaccinării.

În vederea asigurării accesului la vaccinare împotriva COVID-19 în condiții de siguranță, pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, pentru populația județului Constanța, Instituția Prefectului – Județul Constanța și Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța derulează o campanie de vaccinare cu echipe mobile.

Scopul campaniei este creșterea acoperirii vaccinale pe teritoriul județului Constanța, în vederea limitării pandemiei de COVID-19 și implicit asigurarea imunizării colective, fapt ce va determina scăderea morbidității și mortalității prin COVID-19, precum și ridicarea restricțiilor impuse de situația epidemiologică din prezent.

Astfel, în baza unui calendar, echipele mobile se vor deplasa în localități situate la distanțe mari de centrele de vaccinare, în vederea vaccinării populației generale din mediul rural. Primăriile unităților administrativ teritoriale se vor implica în această campanie prin întocmirea listelor cu persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

În acest sens, vă rugăm să sprijiniți echipele mobile de imunizare, prin informarea corectă a pacienților arondați cabinetului dumneavoastră asupra beneficiilor vaccinului împotriva COVID-19 și importanței imunizării.

Fac apel la priceperea dumneavoastră, la argumentele de care dispuneți, la gândirea rațională și științifică, prin care oamenii pot vedea clar că vaccinarea este egală cu întoarcerea la o viață normală. Continuați să fiți adevărați ambasadori ai campaniei de vaccinare! Cu toții știm cât de important este rolul dumneavoastră, nu doar acum, ci mereu, într-o comunitate. Prețuirea noastră poate nu este cel mai important element care să vă convingă să ne fiți alături, așa cum ne-ați fost și până acum. Dar, sănătatea fiecărui pacient, cu siguranță, este argumentul suprem!

Cu stimă,

Prefect, Silviu-Iulian Coșa”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*