Forțele Navale Române participă cu o navă purtătoare de rachete la Exercițiul „Breeze 21”

Nava purtătoare de rachete „Lăstunul” a Forțelor Navale Române. FOTO SMFN

Nava purtătoare de rachete „Lăstunul” a plecat duminică, 11 iulie, din portul militar Mangalia pentru a participa la Exercițiul multinațional ,,Breeze 21”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, la care se alătură și capabilități din Albania, Belgia, Georgia, Grecia, Italia, Letonia, Marea Britanie, Polonia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.

Potrivit Statului Major al Forțelorr Navale (SMFN), la exercițiul „Breeze 21” participă gruparea permanentă navală a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group-2) cu fregatele „Virginio Fasan” (Italia), „Barbaros” (Turcia), „Regina Maria” (România) și gruparea navală de luptă contra minelor marine a Alianței Nord-Atlantice SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Countermeasures Mine Group-2), cu nava logistică „Rayo” (Spania), vânătorul de mine „Akcakoca” (Turcia) și dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” (România).

Exercițiul „Breeze 21” se va desfășura în perioada 11 – 19 iulie, în portul Varna, în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre. Principalele obiective urmărite sunt creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante și dezvoltarea deprinderilor structurilor de stat major ale grupărilor de luptă într-un mediu multinațional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*