Precizări cu privire la depunerea cererilor pentru programul „RESPECT“ 2018

Primaria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința constănțenilor faptul că persoanele care au beneficiat de tichete valorice în cadrul programului „RESPECT“ în anul 2017 și se încadrează și pentru anul 2018 trebuie să depună cereri la cluburile de pensionari până la sfârșitul anului 2017.

Reamintim faptul că programul „RESPECT“ constă în acordarea de tichete valorice în opt tranșe, în cursul anului 2018. Pentru fiecare tranșă vor fi acordate câte patru tichete valorice a câte 10 lei fiecare.

Pot beneficia de programul “RESPECT” constănțenii care se încadrează într-una din următoarele categorii:
a) pensionarii sau persoanele care sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.250 lei;
b) persoane fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;
c) persoane cu handicap grav sau accentuat;
d) persoane care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;
e) repezentanții legali ai familiilor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal.
f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) – e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

Înscrierea în programul „RESPECT” se face pe baza următoarelor documente:
– cerere tip;
– copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul”;
– documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în programul „RESPECT” pentru anul 2018, pot fi ridicate, completate și depuse în următoarele cluburi pentru pensionari:

1) Strada Aurora nr. 2, bl. PF1;
2) Complex Tomis III (piața veche);
3) Strada Dezrobirii, nr.123, bl. IS3;
4) Strada Duiliu Zamfirescu, nr. 4;
5) Strada Egretei, nr. 2;
6) Bulevardul Tomis, nr. 211, bl. TS6B;
7) Strada Cișmelei, nr. 16;
8) Bulevardul Al. Lăpușneanu, nr. 66, bl. LE9;
9) Strada Brizei, bl. FD3;

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*