Poluare cu păcură în portul Constanța. Comandantul navei vinovate a fost amendat cu 25.000 lei

Nava Betatank este cea care a provocat poluarea. FOTO estorilnav
Nava Betatank este cea care a provocat poluarea. FOTO estorilnav

Incident grav în dana DDL 2 din Portul Constanța. 300 litri de păcură au ajuns în apă de la bordul unei nave care transfera combustibil.

Reprezentanții Autorității Navale Române spun că incidentul a avut loc la ora 11.20, în timpul desfășurării operațiunii de transfer combustibil naval (păcură) prin metoda STS (ship to ship), de la barja de stocare M/T BETATANK, sub pavilion Cipru, la tancul de bunkerare M/T AMALTHIA, sub pavilion Cipru.

“Printr-o gură de ulaj aferentă tancului nr.5 de marfă, aflată pe puntea navei BETATANK, a refulat o cantitate de păcură care a inundat întreaga puntea, scurgându-se în apă aproximativ 200 – 300 litri. Combustibilul poluator a rămas în interiorul barajului plutitor ce înconjura cele două nave, fără a depăși limitele acestuia”, au precizat reprezentanții ANR.

Membrii echipajului au oprit pompele de transfer păcură și au obturat gura de vizitare în cauză după care au strâns păcura și au depozitat-o în tanc. Totodată a fost chemată echipa APC care se ocupă de depoluare.

Echipa Căpităniei Portului Constanța care a demarat ancheta a constatat o defecțiune tehnică la o valvă,d ar concluziile poluării urmează să fie comunicate la finalul cercetărilor.

Comandantului navei BETATANK a fost sancționat contravențional cu suma de 25 000 lei de către ofițerii Căpităniei Portului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*