Polițiștii locali au verificat microbuzele de maxi-taxi și i-au amendat pe căruțași

Caruta pe drum european pericol trafic. FOTO Catalin Schipor

În perioada 26 – 30 iulie în intervalul orar 14:00 – 22:00, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, în colaborare cu lucrători din cadrul Biroului Rutier –Poliția municipiului Constanța au desfășurat activități de verificare a modului de efectuare a transportului public de mărfuri și persoane în regim de maxi-taxi, taxi și curse regulate.

Polițiștii locali au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 32.250 lei.

O altă acțiune, în aceiași formula a avut loc în perioada 1 – 30 iulie, activitățile vizând depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală, care nu respectă prevederile legale privind accesul și deplasarea acestora pe raza municipiului Constanța

Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 82.867 lei.

Amenda contravențională este cuprinsă între 9-20 de puncte, sancțiunea minimă fiind de 1305 lei, conform art 75.alin 1 OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*